Најава - Мото ГП: Може ли Маркезу да крене у Тексасу?!

Конкуренти су Вињалес и Роси!

Остали спортови 23.04.2017 | 17:45
Најава - Мото ГП: Може ли Маркезу да крене у Тексасу?!
У амерички кладилачки бој зову нас краљевски мотоциклисти. Зато, сместа морамо да решимо неколико питања везаних за ВН САД-а. Може ли Маверик Вињалес да освоји трећег „кеца“ заредом у недељу, тачно у 21.00, и да ли је паметно отписати Марка Маркеза још пре старта?

Наравно да би прецртавање Маркеза била врхунска глупост коју ни неук кладилац не би требало да допусти себи. То кажемо зато што се Маркез чак четири пута као змија извлачио до највишег подијума и освајао исто толико пол-позиција на Остину. Пошто актуелни шампион мора да се вади са осме позиције у генералном пасману, јер је досад сакупио свега 13 баксузних бодова, први предлог типовања је јасан. Уколико Маркез освоји пол-позицију, онда би могао и да тријумфује на самој трци!

То му неће бити лако јер Маверик Вињалес и Валентино Роси свакако типују на наставак доминације Мовистар Јамахе. Да ли ће у томе успети, одлучиће стартни грид, 11 левих и девет десних тексашких кривина кроз укупно 21 круг колико траје трка за ВН Америке.

Подсећамо да је прошле сезоне Маркез био доминантна сила на иначе технички презахтевном Остину. Другу позицију освојио је Хорхе Лоренцо, који сада нема нарочите шансе због слабог сналажења на Дукатијевом мотоциклу. Времеплов још каже, да се на трећој позицији 2016. нашао Андреа Јаноне, а да је Валентино Роси ВН Америке завршио поред стазе. То доказује да на Остину који прима чак 120.000 гледалаца чак и најискуснији умеју да погреше.

ГЕНЕРАЛНИ ПЛАСМАН

1. Маверик Вињалес         
2. Валентино Роси          
3. Андреа Довициозо       
4. Скот Рединг   Дукати   
5. Кал Крачлоу  Хонда      

ПОБЕДНИЦИ У ОСТИНУ

2016.     Марк Маркез
2015.     Марк Маркез
2014.     Марк Маркез
2013.     Марк Маркез

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар