Najava - Moto GP: Može li Markezu da krene u Teksasu?!

Konkurenti su Vinjales i Rosi!

Ostali sportovi 23.04.2017 | 17:45
Najava - Moto GP: Može li Markezu da krene u Teksasu?!
U američki kladilački boj zovu nas kraljevski motociklisti. Zato, smesta moramo da rešimo nekoliko pitanja vezanih za VN SAD-a. Može li Maverik Vinjales da osvoji trećeg „keca“ zaredom u nedelju, tačno u 21.00, i da li je pametno otpisati Marka Markeza još pre starta?

Naravno da bi precrtavanje Markeza bila vrhunska glupost koju ni neuk kladilac ne bi trebalo da dopusti sebi. To kažemo zato što se Markez čak četiri puta kao zmija izvlačio do najvišeg podijuma i osvajao isto toliko pol-pozicija na Ostinu. Pošto aktuelni šampion mora da se vadi sa osme pozicije u generalnom pasmanu, jer je dosad sakupio svega 13 baksuznih bodova, prvi predlog tipovanja je jasan. Ukoliko Markez osvoji pol-poziciju, onda bi mogao i da trijumfuje na samoj trci!

To mu neće biti lako jer Maverik Vinjales i Valentino Rosi svakako tipuju na nastavak dominacije Movistar Jamahe. Da li će u tome uspeti, odlučiće startni grid, 11 levih i devet desnih teksaških krivina kroz ukupno 21 krug koliko traje trka za VN Amerike.

Podsećamo da je prošle sezone Markez bio dominantna sila na inače tehnički prezahtevnom Ostinu. Drugu poziciju osvojio je Horhe Lorenco, koji sada nema naročite šanse zbog slabog snalaženja na Dukatijevom motociklu. Vremeplov još kaže, da se na trećoj poziciji 2016. našao Andrea Janone, a da je Valentino Rosi VN Amerike završio pored staze. To dokazuje da na Ostinu koji prima čak 120.000 gledalaca čak i najiskusniji umeju da pogreše.

GENERALNI PLASMAN

1. Maverik Vinjales         
2. Valentino Rosi          
3. Andrea Doviciozo       
4. Skot Reding   Dukati   
5. Kal Kračlou  Honda      

POBEDNICI U OSTINU

2016.     Mark Markez
2015.     Mark Markez
2014.     Mark Markez
2013.     Mark Markez

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar