Руси пронашли алтернативу за мелдонијум!

Руска државна медицинска агенција саопштила је да је пронашла нове, унапређене лекове као замену за мелдонијум.

Остали спортови 23.04.2017 | 18:15
Руси пронашли алтернативу за мелдонијум!
Мелдонијум је забрањена супстанца због које су били суспендовани бројни спортисти, међу којима и тенисерка Марија Шарапова.

Директор Медицинско-биолошке академије Владимир Ујба рекао је да је Русија пронашла "неколико лекова који нису забрањени и да имају много боље дејство него мелдонијум", пренеле су руске новинске агенције.

Ујба није рекао о којим лековима се ради и није познато да ли их већ користе руски спортисти. Агенција на чијем је Ујба челу, задужена је за пружање медицинске подршке руским репрезентацијама у многим спортовима.

Шарапова је била међу 100 спортиста који су били позитивни на лек за срце мелдонијум, који је почетком прошле године стављен на листу забрањених.

Већина тих спортиста су ослобођени кривице пошто су доказали да су престали да узимају мелдонијум пре него што је забрањен, а Шарапова је суспендована пошто је узимала ту супстанцу после 1. јануара 2016. године.

Она је прошлог марта признала да је из здравствених разлога узимала мелдонијум десет година. Шараповој је двогодишња суспензија смањена на 15 месеци и такмичењима ће се вратити 26. априла на турниру у Штутгарту.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар