Апел: Немојте се продати

Сутра ће бити одржана сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ на којој ће бити разматран сет закона о акцизама. Тим поводом из Удружења малих и средњих пољопривредника у БиХ апеловали су на парламентарце да гласају против повећања акциза.

Босна и Херцеговина 19.04.2017 | 11:11
Апел: Немојте се продати
Како пољопривредници наводе у писму упућеном посланицима у ПД ПС БиХ, на претходној сједници на којој су парламентарци гласали против сета закона о акцизама, показали су храброст и одлучност, те су свјесни изузетно тешке ситуације у пољопривреди у цијелој БиХ.

"Подсјећамо вас да су нам федералне власти значајно смањиле подстицаје за пољопривреду у посљедње три године, са исплатом нам касне више од пола године, а некима још нису исплаћени подстицаји из 2014. године. Ми добијамо мрвице док се разним тајкунима редовно исплаћују милионски износи", наводи се у писму Удружења малих и средњих пољопривредника у БиХ.

Истичу да их власти БиХ остављају без средстава ЕУ већ неколико година, без заштите од далеко развијеније кункуренције из увоза и сада им још хоће да повећају акцизе на гориво за аутопутеве које ми нашим тракторима никако не користимо.

"Увођење плавог дизела нам се обећава од 2010. године и још није уведен док наша кункуренција из сусједних земаља и земаља ЕУ има плави дизел дуги низ година. Вјерујте да би већина нас најрадије напустила земљу и отишла трбухом за крухом, али нама ни то није омогућено, јер имовину продати немамо коме, а рате кредита ће нас стићи гдје год одемо", наведено је у писму.

Задња нада спаса сте нам ви посланици који претходну сједницу нисте подржали нереалне одлуке и зауставили сте тренутно повећање акциза за гориво, наводи се у писму.

"Молим вас да и на овој сједници останете одлучни, храбри и гласате против повећања акциза", наводе пољопривредници, те додају:

"Молим вас помозите нам, немојте нас издати и продати се онима који сваке године добијају милионске подстицаје на штету нас малих и средњих пољопривредника којих је највише и који смо и заслужни за одрживост пољопривреде и заслужујемо бити њени носиоци у БиХ."

Удружење малих и средњих пољопривредника у БиХ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

кнез

19.04.2017 09:32

Ово је људски апел. Али гарантујем, неки су вас вец продали! Пратите сутра гласање и све це вам бити јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта

19.04.2017 10:12

Шта као ти си открио Америку па наравно да увијек имају папци који ће се продати.Већину посланика уопште не интересује како живе грађани.илИ бар да их интересује једна значајна групација као што су пољопривредни произвођачи или демобилисани борци

Name

когде

19.04.2017 10:02

Боље нису ни заслузили пољопривредници!! кад је био протест у Градисци окупило их се двјеста!! да не казем ста су !! нису боље ни заслузили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тхе енд

19.04.2017 10:19

Наставак уништења домаће производње, сутра у заказаном термину. Налогодавац ММФ, посланици извршиоци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

19.04.2017 10:31

Мозете ви апеловати колко хоцете све је то узалуд.Ко вас слуса треба да се прикупи ујам сад це годисњи одмори па немислите ваљда да наси политицари треба да проведу цитаво љето у бих треба да оду људи на еxклузивне одморе да показу какав је стандард у насој лијепој

Name

Тито

19.04.2017 10:29

Потпуно се слазем, и позивам посланике актуелне власти, да гласају по људском и моралном находјењу, а никако по стриктном наредјењу "великог водје". Имајте на уму да вас је народ изабрао на ту функцију, зато показите да сте захвални народу и да вам је стало до градјана ове несретне нам дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ