Нови пресретачи на путевима Србије

Припремите се, још мало па ће поноћ и велика полицијска акција: Овако изгледају пресретачи, међу њима је и мотоцикл! Како бисте избегли да вас зауставе, и скрену с пута, што аутоматски значи и казна, подсећамо вас која возила полиција користи за пресретаче.

Србија 18.04.2017 | 23:37
Нови пресретачи на путевима Србије
У Србији је јуче почела појачана саобраћајна контрола, због чега ће у наредних седам дана на улицама бити сви пресретачи. Осим аутомобила на које смо навикли, међу пресретачима ће се наћи и мотоцикли. Подсетимо, у поноћ, 19. априла, ће почети велика акција у којој ће саобраћајна полиција зауставити, вероватно рекордан број возила. Та акција је синхронизована са акцијама које се спроводе широм Европе.




ВКако бисте избегли да вас зауставе, и скрену с пута, што аутоматски значи и казна, подсећамо вас која возила полиција користи за пресретаче.



Поред већ добро познатог “аудија А6″ и “мицубишија”, полиција је почетком ове године набавила и 30 нових возила. Флоту брзих лимузина сада чине и “пасат”, “пежо”, “шкода суперб” и БМW.



Мотори ових пресретача су од 380 коњских снага. Лако достижу брзину од 200 километара на сат. Сви су тамне боје и имају стандардне регистарске ознаке разних градова у Србији.



Користе најмодернију технологију за снимање и праћење возила, а њима управљају специјално обучени возачи. Реч је о уређајима који истовремено могу детектовати саобраћајне прекшаје у три и више саобраћајних трака путем 12 камера постављених у браницима.



Ове камере у свим метеоролошким условима могу снимити све врсте прекршаја. Имају и систем који сам препознаје таблице тако да саобраћајци истог тренутка могу да провере да ли постоји потрага за њима и да ли је возилу истекла регистрација.




Осим возилима, прекршаји у саобраћају откривају се и мотоциклима. Један од њих је мат црни “сузуки РГСX” , београдских таблица, са 184 коњске снаге и златним “брембо” кочницама. На мотоциклима управља полицајац у црној кациги и црној мото опреми без обележја полиције.

Начелник Управе саобраћајне полиције МУП-а Небојша Арсов објаснио је да ће контрола мотоциклиста у наредном периоду бити оштрија, а мотоцикли – пресретачи контролу ће вршити не само по аутопутевима, већ и по градовима и по мањим местима у целој Србији.



Институција полицијских пресретача, односно необележених возила која патролирају аутопутевима једно је од најефикаснијих средстава спровођења закона о безбедности у саобраћају. Оваквим пресретачима не можете побећи и од њих не можете сакрити ниједан прекршај. Зато је најбоље да поштујете сва саобраћајна правила.



У среду бити спроведена и акција “Блиц маратон” током које ће сви радарски уређаји бити укључени 24 сата.

Акција појачане саобраћајне контроле осим у Србији, активна је у 28 земаља чланица Европске уније, Швајцарске, Норвешке и Србије, саопштио је АМШ.

(Телеграф)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Стежи

18.04.2017 21:51

Само стежи, има доста бахатих примитиваца за воланом. Ал стежи све свере друштва, све да буде ко под конац, а не сад како је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

19.04.2017 17:31

Синови од функционери су најгори .Дали то вреди и за њих, ал мало сутра.

Name

Попович

19.04.2017 05:52

ЕВО САД САМ СЕ ПРЕПАО НЕЦУ МОЦИ СПАВАТИ ОД СТРАХА. САМО ВИ ТРОШИТЕ ПАРЕ НА БУДАЛАШТИНЕ И ПРИЈЕТИТЕ НАРОДУ.

ОДГОВОРИТЕ