Novi presretači na putevima Srbije

Pripremite se, još malo pa će ponoć i velika policijska akcija: Ovako izgledaju presretači, među njima je i motocikl! Kako biste izbegli da vas zaustave, i skrenu s puta, što automatski znači i kazna, podsećamo vas koja vozila policija koristi za presretače.

Srbija 18.04.2017 | 23:37
Novi presretači na putevima Srbije
U Srbiji je juče počela pojačana saobraćajna kontrola, zbog čega će u narednih sedam dana na ulicama biti svi presretači. Osim automobila na koje smo navikli, među presretačima će se naći i motocikli. Podsetimo, u ponoć, 19. aprila, će početi velika akcija u kojoj će saobraćajna policija zaustaviti, verovatno rekordan broj vozila. Ta akcija je sinhronizovana sa akcijama koje se sprovode širom Evrope.




VKako biste izbegli da vas zaustave, i skrenu s puta, što automatski znači i kazna, podsećamo vas koja vozila policija koristi za presretače.



Pored već dobro poznatog “audija A6″ i “micubišija”, policija je početkom ove godine nabavila i 30 novih vozila. Flotu brzih limuzina sada čine i “pasat”, “pežo”, “škoda superb” i BMW.



Motori ovih presretača su od 380 konjskih snaga. Lako dostižu brzinu od 200 kilometara na sat. Svi su tamne boje i imaju standardne registarske oznake raznih gradova u Srbiji.



Koriste najmoderniju tehnologiju za snimanje i praćenje vozila, a njima upravljaju specijalno obučeni vozači. Reč je o uređajima koji istovremeno mogu detektovati saobraćajne prekšaje u tri i više saobraćajnih traka putem 12 kamera postavljenih u branicima.



Ove kamere u svim meteorološkim uslovima mogu snimiti sve vrste prekršaja. Imaju i sistem koji sam prepoznaje tablice tako da saobraćajci istog trenutka mogu da provere da li postoji potraga za njima i da li je vozilu istekla registracija.




Osim vozilima, prekršaji u saobraćaju otkrivaju se i motociklima. Jedan od njih je mat crni “suzuki RGSX” , beogradskih tablica, sa 184 konjske snage i zlatnim “brembo” kočnicama. Na motociklima upravlja policajac u crnoj kacigi i crnoj moto opremi bez obeležja policije.

Načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a Nebojša Arsov objasnio je da će kontrola motociklista u narednom periodu biti oštrija, a motocikli – presretači kontrolu će vršiti ne samo po autoputevima, već i po gradovima i po manjim mestima u celoj Srbiji.



Institucija policijskih presretača, odnosno neobeleženih vozila koja patroliraju autoputevima jedno je od najefikasnijih sredstava sprovođenja zakona o bezbednosti u saobraćaju. Ovakvim presretačima ne možete pobeći i od njih ne možete sakriti nijedan prekršaj. Zato je najbolje da poštujete sva saobraćajna pravila.



U sredu biti sprovedena i akcija “Blic maraton” tokom koje će svi radarski uređaji biti uključeni 24 sata.

Akcija pojačane saobraćajne kontrole osim u Srbiji, aktivna je u 28 zemalja članica Evropske unije, Švajcarske, Norveške i Srbije, saopštio je AMŠ.

(Telegraf)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Steži

18.04.2017 21:51

Samo steži, ima dosta bahatih primitivaca za volanom. Al steži sve svere društva, sve da bude ko pod konac, a ne sad kako je.

ODGOVORITE
Name

XXL

19.04.2017 17:31

Sinovi od funkcioneri su najgori .Dali to vredi i za njih, al malo sutra.

Name

Popovič

19.04.2017 05:52

EVO SAD SAM SE PREPAO NECU MOCI SPAVATI OD STRAHA. SAMO VI TROŠITE PARE NA BUDALAŠTINE I PRIJETITE NARODU.

ODGOVORITE