Дјеца из Ларнаке стигла у Београд

Оба авиона која су отишла на Кипар по тринаесторо деце из Србије која су од недеље увече била заробљена на аеродрому у Ларнаки слетела су на београдски аеродром ноћас око 2. 50 часова.

Србија 18.04.2017 | 07:34
Дјеца из Ларнаке стигла у Београд
Авиони су уступљени, уз сагласност Министарства спољних послова Србије, за превоз деце из КУД "Извор" којима грчки цариници нису дозволили да пређу у турски део острва.

Секретар Министарства спољних послова Вељко Одаловић, рекао је раније да се чине напори да се деца која су задржана на аеродрому у Ларнаки, врате у Србију и да је и "Ер Пинк" понудио своју помоћ и понудио да организује авион којим би се деца вратила.

Он је додао да је са децом отправник послова наше амбасаде на Кирпу Драган Зуровац на аеродрому у Ларнаки, који ће бити са њима док не дође авион.

Јуче је у Амбасади Србије у Никозији потврђено да је тринаесторо деце из Србије од недеље нувече "заробљено" на аеродрому у Ларнаки на Кипру, јер им цариници грчке националности нису дозволили да пређу у турски део острва.

"У Ларнаку смо кренули јуче око поноћи и слетели смо ноћас око два сата по нашем времену. Предали смо пасоше и показали позивна писма и већи део групе је прошао без проблема. Међутим одједном је један цариник почео да прави проблем и сви смо враћени. Сметало му је то што идемо у турски део и што ћемо играти тамо у парламенту", објаснио је вођа пута и директор КУД "Извор" Дејан Тошић.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

АР

18.04.2017 07:33

Па наса братија хаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈОЛЕ

18.04.2017 08:09

Наса братија не саље своју дјецу на Косово и Метохију док је под окупацијом.Братију то боли.

Name

ја

18.04.2017 07:40

Ко ће коме него свој своме.Катастрофа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

милош

18.04.2017 09:19

У данашњој ери интернета и протока информација повести дјецу на слијепо .заслужује осуду и одговорност организатора.Не треба оптуживати друге за свој кикx.

ОДГОВОРИТЕ