Djeca iz Larnake stigla u Beograd

Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su na beogradski aerodrom noćas oko 2. 50 časova.

Srbija 18.04.2017 | 07:34
Djeca iz Larnake stigla u Beograd
Avioni su ustupljeni, uz saglasnost Ministarstva spoljnih poslova Srbije, za prevoz dece iz KUD "Izvor" kojima grčki carinici nisu dozvolili da pređu u turski deo ostrva.

Sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović, rekao je ranije da se čine napori da se deca koja su zadržana na aerodromu u Larnaki, vrate u Srbiju i da je i "Er Pink" ponudio svoju pomoć i ponudio da organizuje avion kojim bi se deca vratila.

On je dodao da je sa decom otpravnik poslova naše ambasade na Kirpu Dragan Zurovac na aerodromu u Larnaki, koji će biti sa njima dok ne dođe avion.

Juče je u Ambasadi Srbije u Nikoziji potvrđeno da je trinaestoro dece iz Srbije od nedelje nuveče "zarobljeno" na aerodromu u Larnaki na Kipru, jer im carinici grčke nacionalnosti nisu dozvolili da pređu u turski deo ostrva.

"U Larnaku smo krenuli juče oko ponoći i sleteli smo noćas oko dva sata po našem vremenu. Predali smo pasoše i pokazali pozivna pisma i veći deo grupe je prošao bez problema. Međutim odjednom je jedan carinik počeo da pravi problem i svi smo vraćeni. Smetalo mu je to što idemo u turski deo i što ćemo igrati tamo u parlamentu", objasnio je vođa puta i direktor KUD "Izvor" Dejan Tošić.

Izvor: Agencije

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

AR

18.04.2017 07:33

Pa nasa bratija haha

ODGOVORITE
Name

JOLE

18.04.2017 08:09

Nasa bratija ne salje svoju djecu na Kosovo i Metohiju dok je pod okupacijom.Bratiju to boli.

Name

ja

18.04.2017 07:40

Ko će kome nego svoj svome.Katastrofa...

ODGOVORITE
Name

miloš

18.04.2017 09:19

U današnjoj eri interneta i protoka informacija povesti djecu na slijepo .zaslužuje osudu i odgovornost organizatora.Ne treba optuživati druge za svoj kikx.

ODGOVORITE