Умјесто протеста, хитан договор

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић у телефонској изјави БН телевизији позвао је све оне који могу помоћи да се рачун "Алумине" већ сутра деблокира. Он каже да нису потребни протести у Зворнику, већ договор да се деблокира рачун.

Република Српска 17.04.2017 | 21:37
Умјесто протеста, хитан договор
“Нажалост, већ два – три дана рачуни 'Алумине' су у блокади. Управни одбор 'Алумине' није се састао. Није нашао за сходно да заузме неки став, него саопштењима покушавају да одблокирају рачуне. Притиском кроз саопштења Управног одбора покушава да утиче на разне судове, од Привредног суда у Бањалуци, до Основног суда у Зворнику који врши блокаду рачуна”, каже Стевановић за БН телевизију.

Он подсјећа да три године упозорава да ће се десити блокада рачуна, али нико није реаговао. Стевановић наводи да му се предсједник Надзорног одбора "Алимине" већ три дана не јавља на телефон.

Истиче да му је много жао што је дошло до блокаде: “Сви који живимо у Зворнику и у источном дијелу Републике Српске знамо шта Алумина значи за Зворник и шта су овом граду донијела нова запошљавања и несметан рад Алумине.“

Умјесто што неки најављују протесте, ја сматрам да се протестима не могу мијењати одлуке суда”, каже Стевановић и додаје: “За сто се мора сјести, договори се морају постићи и то хитни и брзи. Нећемо ништа ријешити ни блокадом путева, нити окупљањима. Мора се скинути блокада рачуна и то у току сутрашњег дана на све могуће начине”, јасан је први човјек Зворника, који каже да сам није компетентан да то уради.

“Треба разговарати са адвокатима 'Павгодра' тј. њиховим власником и наћи неко рјешење да се блокада одгоди на 30 или 60 дана колико је могуће.”



(БН телевизија)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Пиппо

17.04.2017 20:03

Сада је нацелнице касно и јасно пара нема а без пара се немозе зивјет нигдје па ни код тебе невјерујемти да ниси могао спријецит на вријеме сто ниси са своим Додом на вријеме тразио ресење сада је касно.Него ти организуј сахрану и позови те своје црвене и плаците код тог васега мртваца ј+++++с они КО вас је поставио ТУ гдје јесте тако нам итреба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данијел Д.

17.04.2017 20:38

Добили сте 50 КМ за иборе начните суму, сад ће и трава зазеленити.

Name

ре

17.04.2017 20:50

Колико видим они се ипак пласе протеста??? тј социјалних немира!!!

Name

СДСД-овац

18.04.2017 05:34

Шта је народе-јајаро? Дали смо вам 30, 50, а некима чак и 70КМ за изоре, шта сада хоћете? Платили смо вам поштено глас и сада вам нисмо ништа дужни.

Name

Цезар

17.04.2017 20:09

Дзукеле једне, развалили сте Југославину, сву привреду присвојили, и мислите да то тако мозе. Не мозе стоко, не мозе, природни закон је најјаци и не мозе се не провести. Науцицете то добро..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

18.04.2017 05:31

Ланац исхране је несто на цему ова планета постоји.

Name

Оса

17.04.2017 20:29

ЗАТВОР ЈЕ СПАС ИНАЦЕ СМО ОТИСЛИ У П...У МАТЕРИНУ.ОВО СТО СЕ ДЕСАВА ЈЕ СТРАВА . ВИ СТЕ УСТИ КАО И САДАСЊА УПРАВА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВНИК

17.04.2017 22:44

НАЧЕЛНИЧЕ ТИ СИ НАМ БЛОКИРАО ФИРМУ !!! ЗВОРНИЧКИ СУД ЈЕ ТО УРАДИО ПО ТВОМ НАЛОГУ !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

радник

18.04.2017 07:10

Има ли неко да изађе пред нас раднике и рекне штаје ово, ми смо спремни на све да заштитимо фабрику и посао.

Name

Мишо

17.04.2017 23:11

Овај нас градонацелник мисли да смо сви луди,па пласира ове супље прице.Као да ми незнамо да је он откупио дугове литванаца и да се крије иза Гоција Павловица и да он треба да постане вецински власник оволиког гиганта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

адв

18.04.2017 04:30

НАЧЕЛНИК КРИМИНАЛАЦ ! ОН БИ САД УВЕО ПАВГОРД У ПРЕГОВОРЕ !! ЈАСНО КАО ДАН...СПРЕГА ИЗМЕЂУ СУДА, ПАВГОРДА, АДВОКАТА АЛУМИНЕ КОЈИ РАДЕ ЗА ПАВГОРД И НАЧЛНИКА КОЈИ ТО ХОЋЕ ДА ОЗАКОНИ !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕX Зворницанин

18.04.2017 08:41

Све је ово народ крив.Кад смо давне 2006 говорили да се не гласа за ове ,народ нам је говорио ви сте луди,овакви и онакви....Говорили смо,немојте узимат 50 марака,јефтино продајете своју судбину кримосима освједоценим,али јок.Будалетине повјеровале.И нека вам ради Баја и Дебели о глави.....Сами сте изабрали,сад пиздите ко фукаре,јер то и јесте.Сокоцани се буне,њихов менталитет неправду не трпи.Свака им цаст.У Федерацији,Тузла је стиснула петљу и буни се нон стоп.Ви у Зворнику нисте боље ни заслузили.Говорено вам је каква мафија преузима град,прогласавали сте нас лудацима...... НАДАМ СЕ ДА ИМАТЕ ЈАКУ КИЦМУ ДА ПОДНЕСЕТЕ СТО ДУЗЕ..... Ја сам срецом отисао на вријеме,из врелог зворницког казана.Фино се снасао,и сад на Зворник помислим један дан у 3-4 мјесеца.Имам добар легалан бизнис могу путоват по Европи,гдје год хоцу.То је резултат правилних одлука,и реалних размисљања о зивоту.А не којекаквих ублеха,обецања,саторских странацких глупости,и слицно....Имате стазу крај Дрине,тону кафица за трацања,узивајте.Свако мало деси вам се убиство,или несто слицно ненормално....Протестоват не смијете,јер сте кукавице,знам вам менталитет,мозе вам цовјек урадит било ста,цутите......То ми се згадило,јер нисам такав и отисао сам на вријеме..."Срецом",кафа вам је 1 марка,код мене је мало висе,али могу приустит без проблема.Богу хвала,висе од кафе,много висе.Слава Богу на томе,а и потрудио сам се...Овдје гдје зивим,на периферији метрополе,довољно на улицу да изадјем,имам висе садрзаја него у ЗВ за мјесец дана.А сад АДИО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херкул

18.04.2017 17:33

Све си добро рекао, ништа за додати.

Name

Еx Србин, апатрид у БЛ паланки

19.04.2017 16:56

Све тачно казано. Свака част! Свеједно ми је, зашто је сад овако стање?!! Зато сто моја фамилија никада није била ни уз једну власт, и никада од било које није ни имала користи, нпр. да добије друштвени стан. Све сами! А ни сад , не зависимо , па гласамо против ових који су нас опљачкали висе од Турака за њихових 500 година власти. Тко гласа? Гласа стока која нема круха јести.