Umjesto protesta, hitan dogovor

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović u telefonskoj izjavi BN televiziji pozvao je sve one koji mogu pomoći da se račun "Alumine" već sutra deblokira. On kaže da nisu potrebni protesti u Zvorniku, već dogovor da se deblokira račun.

Republika Srpska 17.04.2017 | 21:37
Umjesto protesta, hitan dogovor
“Nažalost, već dva – tri dana računi 'Alumine' su u blokadi. Upravni odbor 'Alumine' nije se sastao. Nije našao za shodno da zauzme neki stav, nego saopštenjima pokušavaju da odblokiraju račune. Pritiskom kroz saopštenja Upravnog odbora pokušava da utiče na razne sudove, od Privrednog suda u Banjaluci, do Osnovnog suda u Zvorniku koji vrši blokadu računa”, kaže Stevanović za BN televiziju.

On podsjeća da tri godine upozorava da će se desiti blokada računa, ali niko nije reagovao. Stevanović navodi da mu se predsjednik Nadzornog odbora "Alimine" već tri dana ne javlja na telefon.

Ističe da mu je mnogo žao što je došlo do blokade: “Svi koji živimo u Zvorniku i u istočnom dijelu Republike Srpske znamo šta Alumina znači za Zvornik i šta su ovom gradu donijela nova zapošljavanja i nesmetan rad Alumine.“

Umjesto što neki najavljuju proteste, ja smatram da se protestima ne mogu mijenjati odluke suda”, kaže Stevanović i dodaje: “Za sto se mora sjesti, dogovori se moraju postići i to hitni i brzi. Nećemo ništa riješiti ni blokadom puteva, niti okupljanjima. Mora se skinuti blokada računa i to u toku sutrašnjeg dana na sve moguće načine”, jasan je prvi čovjek Zvornika, koji kaže da sam nije kompetentan da to uradi.

“Treba razgovarati sa advokatima 'Pavgodra' tj. njihovim vlasnikom i naći neko rješenje da se blokada odgodi na 30 ili 60 dana koliko je moguće.”



(BN televizija)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Pippo

17.04.2017 20:03

Sada je nacelnice kasno i jasno para nema a bez para se nemoze zivjet nigdje pa ni kod tebe nevjerujemti da nisi mogao sprijecit na vrijeme sto nisi sa svoim Dodom na vrijeme trazio resenje sada je kasno.Nego ti organizuj sahranu i pozovi te svoje crvene i placite kod tog vasega mrtvaca j+++++s oni KO vas je postavio TU gdje jeste tako nam itreba.

ODGOVORITE
Name

Danijel D.

17.04.2017 20:38

Dobili ste 50 KM za ibore načnite sumu, sad će i trava zazeleniti.

Name

re

17.04.2017 20:50

Koliko vidim oni se ipak plase protesta??? tj socijalnih nemira!!!

Name

SDSD-ovac

18.04.2017 05:34

Šta je narode-jajaro? Dali smo vam 30, 50, a nekima čak i 70KM za izore, šta sada hoćete? Platili smo vam pošteno glas i sada vam nismo ništa dužni.

Name

Cezar

17.04.2017 20:09

Dzukele jedne, razvalili ste Jugoslavinu, svu privredu prisvojili, i mislite da to tako moze. Ne moze stoko, ne moze, prirodni zakon je najjaci i ne moze se ne provesti. Naucicete to dobro..

ODGOVORITE
Name

Kiki

18.04.2017 05:31

Lanac ishrane je nesto na cemu ova planeta postoji.

Name

Osa

17.04.2017 20:29

ZATVOR JE SPAS INACE SMO OTISLI U P...U MATERINU.OVO STO SE DESAVA JE STRAVA . VI STE USTI KAO I SADASNJA UPRAVA.

ODGOVORITE
Name

PRAVNIK

17.04.2017 22:44

NAČELNIČE TI SI NAM BLOKIRAO FIRMU !!! ZVORNIČKI SUD JE TO URADIO PO TVOM NALOGU !!!

ODGOVORITE
Name

radnik

18.04.2017 07:10

Ima li neko da izađe pred nas radnike i rekne štaje ovo, mi smo spremni na sve da zaštitimo fabriku i posao.

Name

Mišo

17.04.2017 23:11

Ovaj nas gradonacelnik misli da smo svi ludi,pa plasira ove suplje price.Kao da mi neznamo da je on otkupio dugove litvanaca i da se krije iza Gocija Pavlovica i da on treba da postane vecinski vlasnik ovolikog giganta.

ODGOVORITE
Name

adv

18.04.2017 04:30

NAČELNIK KRIMINALAC ! ON BI SAD UVEO PAVGORD U PREGOVORE !! JASNO KAO DAN...SPREGA IZMEĐU SUDA, PAVGORDA, ADVOKATA ALUMINE KOJI RADE ZA PAVGORD I NAČLNIKA KOJI TO HOĆE DA OZAKONI !!!

ODGOVORITE
Name

EX Zvornicanin

18.04.2017 08:41

Sve je ovo narod kriv.Kad smo davne 2006 govorili da se ne glasa za ove ,narod nam je govorio vi ste ludi,ovakvi i onakvi....Govorili smo,nemojte uzimat 50 maraka,jeftino prodajete svoju sudbinu krimosima osvjedocenim,ali jok.Budaletine povjerovale.I neka vam radi Baja i Debeli o glavi.....Sami ste izabrali,sad pizdite ko fukare,jer to i jeste.Sokocani se bune,njihov mentalitet nepravdu ne trpi.Svaka im cast.U Federaciji,Tuzla je stisnula petlju i buni se non stop.Vi u Zvorniku niste bolje ni zasluzili.Govoreno vam je kakva mafija preuzima grad,proglasavali ste nas ludacima...... NADAM SE DA IMATE JAKU KICMU DA PODNESETE STO DUZE..... Ja sam srecom otisao na vrijeme,iz vrelog zvornickog kazana.Fino se snasao,i sad na Zvornik pomislim jedan dan u 3-4 mjeseca.Imam dobar legalan biznis mogu putovat po Evropi,gdje god hocu.To je rezultat pravilnih odluka,i realnih razmisljanja o zivotu.A ne kojekakvih ubleha,obecanja,satorskih stranackih gluposti,i slicno....Imate stazu kraj Drine,tonu kafica za tracanja,uzivajte.Svako malo desi vam se ubistvo,ili nesto slicno nenormalno....Protestovat ne smijete,jer ste kukavice,znam vam mentalitet,moze vam covjek uradit bilo sta,cutite......To mi se zgadilo,jer nisam takav i otisao sam na vrijeme..."Srecom",kafa vam je 1 marka,kod mene je malo vise,ali mogu priustit bez problema.Bogu hvala,vise od kafe,mnogo vise.Slava Bogu na tome,a i potrudio sam se...Ovdje gdje zivim,na periferiji metropole,dovoljno na ulicu da izadjem,imam vise sadrzaja nego u ZV za mjesec dana.A sad ADIO

ODGOVORITE
Name

Herkul

18.04.2017 17:33

Sve si dobro rekao, ništa za dodati.

Name

Ex Srbin, apatrid u BL palanki

19.04.2017 16:56

Sve tačno kazano. Svaka čast! Svejedno mi je, zašto je sad ovako stanje?!! Zato sto moja familija nikada nije bila ni uz jednu vlast, i nikada od bilo koje nije ni imala koristi, npr. da dobije društveni stan. Sve sami! A ni sad , ne zavisimo , pa glasamo protiv ovih koji su nas opljačkali vise od Turaka za njihovih 500 godina vlasti. Tko glasa? Glasa stoka koja nema kruha jesti.