Из Србије иду по дјецу на Кипру

Аир Пинк шаље два авиона по дјецу из Србије која су "заробљена" у Ларнаки. Са овим потезом компаније Жељка Митровића сагласили су се и родитељи "заробљене" српске дјеце.

Србија 17.04.2017 | 16:58
Из Србије иду по дјецу на Кипру
Компанија Ер Пинк (Аир Пинк) уз сагласност Министарства спољних послова Србије вечерас ће послати два авиона за превоз тринаесторо деце из Србије која су “заробљена” на аеродрому у Ларнаки на Кипру.

Ер Пинк ће потпуно бесплатно послати своје летјелице по српску дјецу у Ларнаку. Са овим потезом компаније Жељка Митровића сагласили су се и родитељи “заробљене” српске деце, као и Министарство спољних послова.

У Амбасади Србије у Никозији потврђено да је тринаесторо дјеце из Србије од синоћ “заробљено” на аеродрому у Ларнаки на Кипру, јер им цариници грчке националности нису дозволили да пређу у турски дио острва.

Како је објаснио Дејан Биволаревић из Амбасаде Србије, малишани Културно-уметничког друштва “Извор”, узраста од девет до 14 година, тренутно се налазе на терминалу, али би наредна два дана требало да буду смјештена негдје на грчком дијелу острва.

– Дјеца је требало да гостују неком Културно-уметничком друштву на “окупираној” страни Кипра. Не могу да говорим о детаљима, јер нисам упознат, али кипарске власти им нису дозволиле да пређу на тај дио – рекао је Биволаревић и додао да би детаљне информације требало да добије у току дана.

(Телеграф)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ех да

17.04.2017 15:20

Све сама Српска деца а шта ће онда на турској страни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

17.04.2017 15:55

Е бас волим сто се врацају нису ни требали ици поготово у турски дио Кипра...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алал вера

17.04.2017 21:34

Па водио их неки мајмун,обећане му паре и то да наступе у тз. парламенту турског окупираног дијела Кипра.Нико у свијету није признао тај дио Кипра осим Турске,ал нашао се Србин да заради.Правилно су поступили Кипрани врацај то назад Српска срамото безобразна.

Name

србин

17.04.2017 21:11

који то болесник мозе тамо и послати српску дјецу и докле нас други морају уцити памети?!

ОДГОВОРИТЕ