Iz Srbije idu po djecu na Kipru

Air Pink šalje dva aviona po djecu iz Srbije koja su "zarobljena" u Larnaki. Sa ovim potezom kompanije Željka Mitrovića saglasili su se i roditelji "zarobljene" srpske djece.

Srbija 17.04.2017 | 16:58
Iz Srbije idu po djecu na Kipru
Kompanija Er Pink (Air Pink) uz saglasnost Ministarstva spoljnih poslova Srbije večeras će poslati dva aviona za prevoz trinaestoro dece iz Srbije koja su “zarobljena” na aerodromu u Larnaki na Kipru.

Er Pink će potpuno besplatno poslati svoje letjelice po srpsku djecu u Larnaku. Sa ovim potezom kompanije Željka Mitrovića saglasili su se i roditelji “zarobljene” srpske dece, kao i Ministarstvo spoljnih poslova.

U Ambasadi Srbije u Nikoziji potvrđeno da je trinaestoro djece iz Srbije od sinoć “zarobljeno” na aerodromu u Larnaki na Kipru, jer im carinici grčke nacionalnosti nisu dozvolili da pređu u turski dio ostrva.

Kako je objasnio Dejan Bivolarević iz Ambasade Srbije, mališani Kulturno-umetničkog društva “Izvor”, uzrasta od devet do 14 godina, trenutno se nalaze na terminalu, ali bi naredna dva dana trebalo da budu smještena negdje na grčkom dijelu ostrva.

– Djeca je trebalo da gostuju nekom Kulturno-umetničkom društvu na “okupiranoj” strani Kipra. Ne mogu da govorim o detaljima, jer nisam upoznat, ali kiparske vlasti im nisu dozvolile da pređu na taj dio – rekao je Bivolarević i dodao da bi detaljne informacije trebalo da dobije u toku dana.

(Telegraf)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Eh da

17.04.2017 15:20

Sve sama Srpska deca a šta će onda na turskoj strani.

ODGOVORITE
Name

Dragan

17.04.2017 15:55

E bas volim sto se vracaju nisu ni trebali ici pogotovo u turski dio Kipra...

ODGOVORITE
Name

Alal vera

17.04.2017 21:34

Pa vodio ih neki majmun,obećane mu pare i to da nastupe u tz. parlamentu turskog okupiranog dijela Kipra.Niko u svijetu nije priznao taj dio Kipra osim Turske,al našao se Srbin da zaradi.Pravilno su postupili Kiprani vracaj to nazad Srpska sramoto bezobrazna.

Name

srbin

17.04.2017 21:11

koji to bolesnik moze tamo i poslati srpsku djecu i dokle nas drugi moraju uciti pameti?!

ODGOVORITE