Алонсо: Умало сам завршио у Барси умјесто у Реалу!

Везни играч минхенског Бајерна Ћаби Алонсо открио је за Ел Паис како је по одласку из Ливерпула 2009. године умало отишао у Барселону, уместо у Реал Мадрид.

Фудбал 20.04.2017 | 18:00
Алонсо: Умало сам завршио у Барси умјесто у Реалу!
Њега је тада хтео да доведе тренер Барселоне Пеп Гвардиола.

"То се десило непосредно пре него сам отишао у Реал Мадрид. У Ливерпулу су ми рекли да желе да ме продају, менаџер Ливерпула Рафаел Бенитез такође и Пеп је био заинтересован" рекао је Алонсо.

Гвардиола је Алонса хтео да доведе из Ливерпула, пре него што се као могућност појавио Серхио Бускетс.

"Желео је да потпишем јер, како је рекао Рафи (Бенитезу), ја сам био тип играча који би се уклопио у његов систем. Али је био у недоумици јер се Бускетс тек појавио и показивао је обрисе изванредног играча. Гвардиола је изабрао њега и испоставило се да није погрешио." каже Алонсо.

Играч Бајерна на крају ове сезоне завршава играчку каријеру, која је била успешна и на клупском и на репрезентативном плану. Двоструки је освајач Лиге шампиона, једном са Ливерпулом (2005. године) након преокрета против Милана у једном од најбољих финала ЛШ и једном са мадридским Реалом (сезона 2013/2014.).

Барселона је од 2009. до сада освојила две титуле континенталног шампиона 2011. и 2015. године, а истих година је освајала Светско клупско првенство и УЕФА Суперкуп.

После 5 година у Реалу, Ћаби Алонсо последње 3 године игра у Бајерну. Његов тим покушава да надокнади заостатак од 2:1 против Реала у другом мечу четвртфинала, Алонсовог последњег играчког похода у Лиги шампиона.

Најавио је да ће по завршетку играчке каријере отићи у Мадрид и почети да се бави тренерским послом.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар