Alonso: Umalo sam završio u Barsi umjesto u Realu!

Vezni igrač minhenskog Bajerna Ćabi Alonso otkrio je za El Pais kako je po odlasku iz Liverpula 2009. godine umalo otišao u Barselonu, umesto u Real Madrid.

Fudbal 20.04.2017 | 18:00
Alonso: Umalo sam završio u Barsi umjesto u Realu!
Njega je tada hteo da dovede trener Barselone Pep Gvardiola.

"To se desilo neposredno pre nego sam otišao u Real Madrid. U Liverpulu su mi rekli da žele da me prodaju, menadžer Liverpula Rafael Benitez takođe i Pep je bio zainteresovan" rekao je Alonso.

Gvardiola je Alonsa hteo da dovede iz Liverpula, pre nego što se kao mogućnost pojavio Serhio Buskets.

"Želeo je da potpišem jer, kako je rekao Rafi (Benitezu), ja sam bio tip igrača koji bi se uklopio u njegov sistem. Ali je bio u nedoumici jer se Buskets tek pojavio i pokazivao je obrise izvanrednog igrača. Gvardiola je izabrao njega i ispostavilo se da nije pogrešio." kaže Alonso.

Igrač Bajerna na kraju ove sezone završava igračku karijeru, koja je bila uspešna i na klupskom i na reprezentativnom planu. Dvostruki je osvajač Lige šampiona, jednom sa Liverpulom (2005. godine) nakon preokreta protiv Milana u jednom od najboljih finala LŠ i jednom sa madridskim Realom (sezona 2013/2014.).

Barselona je od 2009. do sada osvojila dve titule kontinentalnog šampiona 2011. i 2015. godine, a istih godina je osvajala Svetsko klupsko prvenstvo i UEFA Superkup.

Posle 5 godina u Realu, Ćabi Alonso poslednje 3 godine igra u Bajernu. Njegov tim pokušava da nadoknadi zaostatak od 2:1 protiv Reala u drugom meču četvrtfinala, Alonsovog poslednjeg igračkog pohoda u Ligi šampiona.

Najavio je da će po završetku igračke karijere otići u Madrid i početi da se bavi trenerskim poslom.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar