Да васкрсну Срби

Нека са овим празником Васкрса васкрсне и Србија и васцели српски род, поручио је патријарх Иринеј и од Бога пожелио да људи који воде и чувају државу буду надахнути духом васкрсења и духом вјере у побједу добра над злом.

Србија 16.04.2017 | 00:02
Да васкрсну Срби
"Васкрсли Господ, Победитељ смрти и Животодавац, дарује свако добро овоме народу, што ће рећи свему роду хришћанском и православном, и свим људима добре воље, да би сви заједно предокусили радост будућег вијека, радост васкрсења и вјечнога живота", навео је патријарх у Васкршној посланици.

Живимо у времену када се зло покушава прогласити за добро, а добро за зло, а гријех нечим модерним и прихватљивим, поручио је и указао да се омладини, умјесто примјера врлине и честитости, нуде идоли и антихероји, непослушност родитељима и одбацивање сваког ауторитета.

"Васкршњим поздравом поздрављамо сву нашу духовну дјецу у отаџбини и расејању и молимо се да Васкрсли Господ свима дарује радост васкрсења. Посебно поздрављамо наш народ на распетом Косову и Метохији, неодвојивом дијелу Србије, чије светиње су чувари не само српскога православља, него и хришћанства у Европи", навео је патријарх.

Косово је, истакао је, било и остаће наше јер, како каже, Бог није у сили него у правди и моћан је да нам врати оно што нам се на силу покушава одузети.

"Нека са овим празником Васкрса васкрсне и Србија и васцели српски род, како су говорили наши народни песници", каже патријарх честитајући Васкрс традиционалним поздравом - Христос васкрсе.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Плоп

16.04.2017 08:55

Психопата

ОДГОВОРИТЕ
Name

да

17.04.2017 10:16

Да васкрсну срби као што је Додик па да унук има још једног Поршеа!!! АМИН !

Name

Сведска

17.04.2017 12:42

Не мозе поп без политике,опет спомену другу дрзаву Косово.

ОДГОВОРИТЕ