Страх од тероризма: Финале ЛШ под кровом?!

Челници УЕФА преговарају са полицијом и ФС Велса о могућности да се финални дуел Лиге шампиона 3. јуна у Кардифу одигра "у затвореном" због страха од напада дроном!

Фудбал 20.04.2017 | 18:30
Страх од тероризма: Финале ЛШ под кровом?!
Напад на играче Борусије у Дортмунду уочи меча Лиге шампиона против Монака, натерао је челнике УЕФА да се озбиљније позабаве питањем безбедности у будућности.

Три експлозивне направе које су биле постављене у Немачкој, од којих је једна нанела повреде играчу Марку Бартри, због чега је одмах оперисан, упозориле су челнике европске "куће фудбала", али и остале клубове да мере безбедности подигну на много виши ниво.

УЕФА је одмах "прионула на посао" па је озбиљније кренула да се припрема за финални меч Лиге шампиона, који ће бити одигран у Кардифу 3. јуна.

Како преносе британски медији, за тај дуел биће ангажовано 15.000 полицијаца, а озбиљно се разматра могућност да се утакмица одржи "у затвореном".

Наиме, УЕФА је већ одржала састанак са челним људима полиције и Фудбалског савеза Велса на којем се разговарало о могућности да буде постављен кров на стадиону Миленијум, на којем ће се играти финални меч.

Иако је кров на стадиону у Кардифу изграђен са намером да омогући одржавање утакмица и када су лоши временски услови, овога пута требало би да буде постављен из потпуно другог разлога. Организатори из страха од тероризма не искључују могућност да би напад могао да буде извршен са висине, односно дроном.

"Безбедност ће бити на највишем нивоу. Челници УЕФА разговарали су са властима, полицијом и људима из Фудбалског савеза Велса и сада разматрају могућност постављање крова током финала због страха од напада дроном", изјавио је један од челника велсшког савеза.

Стадион Милениум има капацитет од 74.500 места и саграђен је 1999. године за Светско првенство у рагбију.

Директор УЕФА Ђорђо Маркети рекао је да се УЕФА озбиљно припрема за финални меч Лиге шампиона.

"Разматрамо много могућности, јер су сви могући ризици узети у обзир", навео је Маркети.

"Разговарамо са УЕФА о припреми за финални меч Лиге шампиона, а у наредном периоду наставићемо још детаљније да се бавимо свим стварима везаним за безбедност на тој утакмици", открио је Стив Фурнам из полиције Јужног Велса.

АУСТРИЈАНЦИ ВЕЋ РЕАГОВАЛИ

Аустријски фудбалски савез наложио је проверу безбедносног концепта репрезентације након бомбашког напада у Дортмунду. Директор тог савеза Бернхард Нојхолд рекао да се разматра могућност додатног обезбеђења аутобуса репрезентације, као и интензивнијих безбедносних провера пре вожње тима. Он је потврдио да се разговара и о бољем безбедносном стаклу на аутобусу. Иначе аустријска репрезентација се окупља свака два месеца, а следећу утакмицу игра 11.јуна у квалификацијама за Светско првенство против Ирске.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар