Strah od terorizma: Finale LŠ pod krovom?!

Čelnici UEFA pregovaraju sa policijom i FS Velsa o mogućnosti da se finalni duel Lige šampiona 3. juna u Kardifu odigra "u zatvorenom" zbog straha od napada dronom!

Fudbal 20.04.2017 | 18:30
Strah od terorizma: Finale LŠ pod krovom?!
Napad na igrače Borusije u Dortmundu uoči meča Lige šampiona protiv Monaka, naterao je čelnike UEFA da se ozbiljnije pozabave pitanjem bezbednosti u budućnosti.

Tri eksplozivne naprave koje su bile postavljene u Nemačkoj, od kojih je jedna nanela povrede igraču Marku Bartri, zbog čega je odmah operisan, upozorile su čelnike evropske "kuće fudbala", ali i ostale klubove da mere bezbednosti podignu na mnogo viši nivo.

UEFA je odmah "prionula na posao" pa je ozbiljnije krenula da se priprema za finalni meč Lige šampiona, koji će biti odigran u Kardifu 3. juna.

Kako prenose britanski mediji, za taj duel biće angažovano 15.000 policijaca, a ozbiljno se razmatra mogućnost da se utakmica održi "u zatvorenom".

Naime, UEFA je već održala sastanak sa čelnim ljudima policije i Fudbalskog saveza Velsa na kojem se razgovaralo o mogućnosti da bude postavljen krov na stadionu Milenijum, na kojem će se igrati finalni meč.

Iako je krov na stadionu u Kardifu izgrađen sa namerom da omogući održavanje utakmica i kada su loši vremenski uslovi, ovoga puta trebalo bi da bude postavljen iz potpuno drugog razloga. Organizatori iz straha od terorizma ne isključuju mogućnost da bi napad mogao da bude izvršen sa visine, odnosno dronom.

"Bezbednost će biti na najvišem nivou. Čelnici UEFA razgovarali su sa vlastima, policijom i ljudima iz Fudbalskog saveza Velsa i sada razmatraju mogućnost postavljanje krova tokom finala zbog straha od napada dronom", izjavio je jedan od čelnika velsškog saveza.

Stadion Milenium ima kapacitet od 74.500 mesta i sagrađen je 1999. godine za Svetsko prvenstvo u ragbiju.

Direktor UEFA Đorđo Marketi rekao je da se UEFA ozbiljno priprema za finalni meč Lige šampiona.

"Razmatramo mnogo mogućnosti, jer su svi mogući rizici uzeti u obzir", naveo je Marketi.

"Razgovaramo sa UEFA o pripremi za finalni meč Lige šampiona, a u narednom periodu nastavićemo još detaljnije da se bavimo svim stvarima vezanim za bezbednost na toj utakmici", otkrio je Stiv Furnam iz policije Južnog Velsa.

AUSTRIJANCI VEĆ REAGOVALI

Austrijski fudbalski savez naložio je proveru bezbednosnog koncepta reprezentacije nakon bombaškog napada u Dortmundu. Direktor tog saveza Bernhard Nojhold rekao da se razmatra mogućnost dodatnog obezbeđenja autobusa reprezentacije, kao i intenzivnijih bezbednosnih provera pre vožnje tima. On je potvrdio da se razgovara i o boljem bezbednosnom staklu na autobusu. Inače austrijska reprezentacija se okuplja svaka dva meseca, a sledeću utakmicu igra 11.juna u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo protiv Irske.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar