Гужве на већини граничних прелаза

Гужве на границама задају главобоље возачима који су се нашли на прелазима у вријеме празничних дана.  На граничним прелазима у БиХ у петак се чекало и до два часа, а највеће гужве забиљежене су у Градишци, Броду, Градини и Брчком.

Босна и Херцеговина 14.04.2017 | 16:42
Гужве на већини граничних прелаза
Гужве су настале јер су многи из дијаспоре за Васкрс кренули родбини и на своја огњишта у БиХ.

"Појачан је промет возила на улазу у нашу земљу на већини граничних прелаза", прецизирали су у Ауто-мото савезу РС.

Дужа чекања на обављање граничне контроле могу се очекивати посебно током самог празника и туристичке сезоне.

Један Бањалучанин, који је из Аустрије кренуо ка БиХ, каже да је на словеначкој граници чекао чак четири сата. Па онда опет ново чекање на бх. граници.

"Биле су колоне аута и аутобуса, а све пуно путника", рекао је он.

Из Ауто-мото савеза возаче су замолили за стрпљење, као и да се правовремено информишу о стању на појединим прелазима и размисле о кориштењу мање фреквентних граничним прелаза.

"Како би се избјегле неугодности и проблеми на границама, савјетујемо путницима да провјере све документе, посебно уколико су током протекле двије године били украдени, изгубљени или поништени, да провјере вриједе ли им путни документи, лична карта или пасош", појаснили су у овој организацији.

Из Информативног центра БИХАМК-а навели су да радови и даље трају на подручју Хрватске на граничним прелазима Брод - Славонски Брод и Орашје - Жупања, што додатно успорава саобраћање на овим граничним прелазима.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар