Gužve na većini graničnih prelaza

Gužve na granicama zadaju glavobolje vozačima koji su se našli na prelazima u vrijeme prazničnih dana.  Na graničnim prelazima u BiH u petak se čekalo i do dva časa, a najveće gužve zabilježene su u Gradišci, Brodu, Gradini i Brčkom.

Bosna i Hercegovina 14.04.2017 | 16:42
Gužve na većini graničnih prelaza
Gužve su nastale jer su mnogi iz dijaspore za Vaskrs krenuli rodbini i na svoja ognjišta u BiH.

"Pojačan je promet vozila na ulazu u našu zemlju na većini graničnih prelaza", precizirali su u Auto-moto savezu RS.

Duža čekanja na obavljanje granične kontrole mogu se očekivati posebno tokom samog praznika i turističke sezone.

Jedan Banjalučanin, koji je iz Austrije krenuo ka BiH, kaže da je na slovenačkoj granici čekao čak četiri sata. Pa onda opet novo čekanje na bh. granici.

"Bile su kolone auta i autobusa, a sve puno putnika", rekao je on.

Iz Auto-moto saveza vozače su zamolili za strpljenje, kao i da se pravovremeno informišu o stanju na pojedinim prelazima i razmisle o korištenju manje frekventnih graničnim prelaza.

"Kako bi se izbjegle neugodnosti i problemi na granicama, savjetujemo putnicima da provjere sve dokumente, posebno ukoliko su tokom protekle dvije godine bili ukradeni, izgubljeni ili poništeni, da provjere vrijede li im putni dokumenti, lična karta ili pasoš", pojasnili su u ovoj organizaciji.

Iz Informativnog centra BIHAMK-a naveli su da radovi i dalje traju na području Hrvatske na graničnim prelazima Brod - Slavonski Brod i Orašje - Županja, što dodatno usporava saobraćanje na ovim graničnim prelazima.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar