Богдановић: Проћи ћемо ПАО за Обрадовића!

Некадашњи бек Партизана, сада играч Фенербахчеа Богдан Богдановић пред почетак плеј-офа Евролиге осврнуо се на регуларни део сезоне.

Кошарка 15.04.2017 | 19:45
Богдановић: Проћи ћемо ПАО за Обрадовића!
Он је за званични сајт Евролиге говорио о евролигашкој сезони свог тима, повредама, променама у такмичењу, предстојећем сусрету са Панатинаикосом...

"Била је ово тешка сезона, барем зе мене. Пропустио сам много утакмица због повреде, а циљ ми је био да одиграм свих 30 у регуларном делу Евролиге. Сада играм боље, имао сам добру утакмицу против Барселоне и драго ми је да смо победом завршили овај први део такмичења, иако смо играли лоше у Шпанији", коментарисао је Богдановић у свом блогу за сајт Евролиге.

О овогодишњем дебију новог система такмичења, момак који бележи просечно 13,6 поена у најјачем европском такмичењу имао је само речи хвале.

"Била је много интересантна сезона и узбудљивија за све који воле кошарку. У сваком случају сигурно је боље него пре“, додао је Богдановић.

Рођени Београђанин имао је доста проблема са повредама ове сезоне, али то је тренд који није заобишао како играче Фенера тако и свих тимова у Европи.

"Имали смо доста проблема, али коначно ћемо бити комплетни, враћају се и Костас Слукас и Луиђи Датоме. Није први пут ове сезоне да смо сви здрави, али ово долази у прави час, сада смо сви здрави и надамо се да ће тако бити до краја године“, рекао је српски репрезентативац.

Богдановић је са својим тимом прошле године играо финале овог такмичења у коме су поражени од ЦСКА, сада их чека тежак посао да понове овај успех и нађу се у завршници Евролиге која се игра у њиховом Истанбулу.

"Сада све почиње испочетка, ако прођемо плеј-оф сви ће заборавити шта се дешавало пре. Желимо да одемо на Фајнал-фор због навијача али и због Жељка Обрадовића, који нас још више мотивише и држи нас фокусиранима. Четврту годину је овде и сваки пут смо губили у ОАКА арени, то нас додатно мотивише јер знамо да морамо бар једном да победимо Панатинаикос на њиховом терену ако хоћемо да прођемо даље", говорила је два пута звезда у успону Евролиге, 2014. и 2015. године.

У последње две сезоне нису пропуштали да се нађу у најбоља четири тима старог континента, српски кошаркаш сматра да ће им за трећи узастопни пласман на Фајнал-фор пресудна бити помоћ публике.

"Атмосфера у плеј-офу је специјална, сви желе да буду тамо. Ако сте гледали прошлогодишње мечеве Фенербахчеа у Истанбулу у овом делу такмичења, онда знате о чему говорим. Било је веома узбудљиво, навијачи знају да је то можда последња утакмица код куће у тој сезони Евролиге и онда навијају још јаче“, закључио је Богдановић.

Евролига, плеј-оф:
18. април ЦСКА – Басконија
18. април ПАО – Фенер
19. април Олимпијакос – Ефес
19. април Реал – Дарушафака

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар