Bogdanović: Proći ćemo PAO za Obradovića!

Nekadašnji bek Partizana, sada igrač Fenerbahčea Bogdan Bogdanović pred početak plej-ofa Evrolige osvrnuo se na regularni deo sezone.

Košarka 15.04.2017 | 19:45
Bogdanović: Proći ćemo PAO za Obradovića!
On je za zvanični sajt Evrolige govorio o evroligaškoj sezoni svog tima, povredama, promenama u takmičenju, predstojećem susretu sa Panatinaikosom...

"Bila je ovo teška sezona, barem ze mene. Propustio sam mnogo utakmica zbog povrede, a cilj mi je bio da odigram svih 30 u regularnom delu Evrolige. Sada igram bolje, imao sam dobru utakmicu protiv Barselone i drago mi je da smo pobedom završili ovaj prvi deo takmičenja, iako smo igrali loše u Španiji", komentarisao je Bogdanović u svom blogu za sajt Evrolige.

O ovogodišnjem debiju novog sistema takmičenja, momak koji beleži prosečno 13,6 poena u najjačem evropskom takmičenju imao je samo reči hvale.

"Bila je mnogo interesantna sezona i uzbudljivija za sve koji vole košarku. U svakom slučaju sigurno je bolje nego pre“, dodao je Bogdanović.

Rođeni Beograđanin imao je dosta problema sa povredama ove sezone, ali to je trend koji nije zaobišao kako igrače Fenera tako i svih timova u Evropi.

"Imali smo dosta problema, ali konačno ćemo biti kompletni, vraćaju se i Kostas Slukas i Luiđi Datome. Nije prvi put ove sezone da smo svi zdravi, ali ovo dolazi u pravi čas, sada smo svi zdravi i nadamo se da će tako biti do kraja godine“, rekao je srpski reprezentativac.

Bogdanović je sa svojim timom prošle godine igrao finale ovog takmičenja u kome su poraženi od CSKA, sada ih čeka težak posao da ponove ovaj uspeh i nađu se u završnici Evrolige koja se igra u njihovom Istanbulu.

"Sada sve počinje ispočetka, ako prođemo plej-of svi će zaboraviti šta se dešavalo pre. Želimo da odemo na Fajnal-for zbog navijača ali i zbog Željka Obradovića, koji nas još više motiviše i drži nas fokusiranima. Četvrtu godinu je ovde i svaki put smo gubili u OAKA areni, to nas dodatno motiviše jer znamo da moramo bar jednom da pobedimo Panatinaikos na njihovom terenu ako hoćemo da prođemo dalje", govorila je dva puta zvezda u usponu Evrolige, 2014. i 2015. godine.

U poslednje dve sezone nisu propuštali da se nađu u najbolja četiri tima starog kontinenta, srpski košarkaš smatra da će im za treći uzastopni plasman na Fajnal-for presudna biti pomoć publike.

"Atmosfera u plej-ofu je specijalna, svi žele da budu tamo. Ako ste gledali prošlogodišnje mečeve Fenerbahčea u Istanbulu u ovom delu takmičenja, onda znate o čemu govorim. Bilo je veoma uzbudljivo, navijači znaju da je to možda poslednja utakmica kod kuće u toj sezoni Evrolige i onda navijaju još jače“, zaključio je Bogdanović.

Evroliga, plej-of:
18. april CSKA – Baskonija
18. april PAO – Fener
19. april Olimpijakos – Efes
19. april Real – Darušafaka

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar