Езил: Не могу ја да бирам менаџера!

Арсенал у последњој утакмици 33. кола Премијер чоге у понедељак гостује Мидлзброу, у мечу који мора да добије ако жели да остане у трци за Лигу шампиона.

Фудбал 18.04.2017 | 19:30
Езил: Не могу ја да бирам менаџера!
Један од најбољих играча овог тима Месут Езил говорио је о новом уговору, али и о будућности Арсена Венгера на клупи „Топџија.

Енглески тим је у евидентној кризи резулатта ове сезоне, а као главни кривац у медијима и делу навијача окарактерисан је искусни Француз.

"Као играч не можете да бирате менаџера. Увек сам говорио да је Венгер главни разлог због чега сам дошао овде. Он је овде 20 година, дао је много овом клубу и заслужује велико поштовање због свега што је остварио“, рекао је Езил о свом тренеру.

Нису штедели критике енглески медији али ни стручна јавност када је у питању игра некадашњег везног играча Реал Мадрида, који је до сада дао десет голова и имао девет асистенција у сезони.

"Не обраћам много пажњу шта стручњаци говоре, јер не посматрају читаву моју статистику. Можда мој стил игре понекад делује да не дајем све од себе, али то је мој говор тела, такав сам увек био и нећу се мењати. Увек дајем 100 одсто својих могућности, некада када не иде све како треба наравно да ћу избацити фрустрацију из себе али то је нормално", закључио је Немац.

Венгер није желео да коментарише писања медија да је Алексису Санчесу понуђен нови уговор, по коме би зарађивао 300.000 фунти недељно.

"Не могу да вам потврдим да смо понудили то. Увек разматрамо свој финансијски потенцијал како бисмо могли да плаћамо читаву екипу“, рекао је Француз.

Осврнуо се менаџер Арсенала и на безбедоносну ситуацију у клубу после напада у Дортмунду, у коме је повређен шпански фудбалер Марк Бартра.

"Имамо интерно обезбеђење које организује клуб, такође и јавно које нам држава даје. Побољшали смо своје обезбеђење али је тужно у шта се претворило наше друштво. Не можеш без обезбеђења више ни да разговараш са навијачима, да одеш у своју собу у хотелу, то је веома тужан развој друштва“, разочарано је закључио Венгер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар