Сребрна сабља над Косовом

Готово истовремено са пријетњама Харадинајевог брата, одржана је вјежба КФОР-а, која је имала за циљ да покаже способност да се заштите и спасу грађани од свих могућих пријетњи.

Регион 11.04.2017 | 14:33
Сребрна сабља над Косовом
Брат ратног злочинца и посланик Алијансе за будућност Косова, Даут Харадинај запријетио је ратом и етничким чишћењем Срба на Косову уколико његов брат Рамуш буде изручен из Француске у Србију. Готово истовремено, у бази КФОР-а у Филмском граду у Приштини одржан је први дио вјежбе под називом “Сребрна сабља”, коју је предводио бригадни генерал Кристијан Рајнер. Како је саопштено, вјежба је имала за циљ да покаже способност да се заштите и спасу грађани од свих могућих пријетњи.

Уз и онако крхку безбједносну ситуацију, додатан страх међу српско становништво на Косову и Метохији створила је изјава Харадинајевог брата да, уколико међународна заједница жели Косово без српске заједнице, онда нека га изруче.

– Могу да нас убаце у рат, ништа друго. Не знам за друге, али ја знам за себе – ако они направе грешку и учине то (изруче Рамуша Харадинаја), онда будите спремни за озбиљније теме. Ако желите етничко Косово без Срба, онда хајде да се шалимо – рекао је Даут Харадинај.

Да ли због сјећања на мартовски погром Срба 2004. године, или чврстог обећање челника НАТО да ће КФОР штитити српску заједницу на Косову или пак превентивна реакција, готово истовремено са изјавом Даута Харадинаја одржана је вјежба међународних снага у Приштини.



У бази КФОР-а у Филмског граду у Приштини одржан је први дио вежбе под називом “Сребрна сабља”, коју је предводио бригадни генерал Кристијан Рајнер.

Како је наведено у саопштењу КФОР-а, вјежба је имала за циљ да представницима безбједносних структура на Косову покаже како се управља ванредним ситуацијама.

Представници полиције Косова, Еулекса, косовских безбједносних снага учествовали су по сценаријама које је поставила косовска Агенција за управљање ванредним ситуацијама, која је задужена за подршку грађанима и првим линијама одговора у припремама, заштити и спасавању од свих могућих пријетњи, било да су оне извазване природно или од стране људске руке – пише у саопштењу КФОР-а.



Замјеник команданта КФОР-а бригадни-генерал Кристијан Рајнер се у име команданта КФОР-а, генерал-мајора Ђованија Фунга, захвалио свим ушесницима вјежбе на сарадњи и учешћу.

(Телеграф)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

м

11.04.2017 12:41

Пријетио је он И 98 па да му непомозе нато гледо би косово само на карти.и идиот опет трази гузици цепа . ови терористи су стварно стока јунаце се а кад добију по носу онда јауцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Окупатори

11.04.2017 12:45

Окупација КосМет-а се наставља. Али све има крај...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

11.04.2017 15:45

Добро у свему томе је да их Трумп бас ин не готиви, там ко да це добити иза усију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мф

11.04.2017 16:27

Ја КАФОР-у ниста невјерујем јадан је нас Српски народ само да им је Бог напомоци незнам ко да их други спаси