Хамилтон брине: Ферари је у Кини био брз, у Монаку ће бити агилнији!

“Да није било виртуелног возила безбедности, са Фетелом би се јурио у пар секунди разлике до краја трке”, признао је возач Мерцедес АМГ Петронаса.

Остали спортови 12.04.2017 | 13:45
Хамилтон брине: Ферари је у Кини био брз, у Монаку ће бити агилнији!
Прва кацига Мерцедес АМГ Петронаса, Луис Хамилтон страхује да се својим стилом вожње, не би лако отарасио Фетела да се није појавило виртуелно возило безбедности, а затим и Ред Булови возачи као својеврстан живи зид.

“Наш ауто се није разликовао у односу на претходну трку. Ушли смо у други тркачки викенд потковани знањем од раније”, рекао је Хамилтон, да би оценио Фераријеве домете у Кини у односу на ВН Аустралије.

“Ако ништа друго, онда мислим да је Ферари био још бржи у односу на прву трку. Биће интересантно видети како ће се све одвијати на наредним тркама, будући да ће бити великих промена у временским условима, односно у температурама на стазама које нас очекују. Мислим на трке са средњим и ниским брзинама вожње. Наш ауто је дужи за 150 милиметара у односу на њихов, па ћемо видети како ће се то показати у Монаку. Вама то можда не делује као битна разлика, али у вожњи се то осећа у маневрисању и покретљивости”, прогноза је Луиса Хамилтона за наредне трке, а онада следи оцена главног конкурента.

“Фетел је био веома брз, и да није било изласка виртуелног возила сигурности свакако би се јурили у пар секунди. Борба би трајала до краја. Ипак, ја сам био у стању да контролишем трку захваљујући доброј тактици”, закључио је Британац.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар