Hamilton brine: Ferari je u Kini bio brz, u Monaku će biti agilniji!

“Da nije bilo virtuelnog vozila bezbednosti, sa Fetelom bi se jurio u par sekundi razlike do kraja trke”, priznao je vozač Mercedes AMG Petronasa.

Ostali sportovi 12.04.2017 | 13:45
Hamilton brine: Ferari je u Kini bio brz, u Monaku će biti agilniji!
Prva kaciga Mercedes AMG Petronasa, Luis Hamilton strahuje da se svojim stilom vožnje, ne bi lako otarasio Fetela da se nije pojavilo virtuelno vozilo bezbednosti, a zatim i Red Bulovi vozači kao svojevrstan živi zid.

“Naš auto se nije razlikovao u odnosu na prethodnu trku. Ušli smo u drugi trkački vikend potkovani znanjem od ranije”, rekao je Hamilton, da bi ocenio Ferarijeve domete u Kini u odnosu na VN Australije.

“Ako ništa drugo, onda mislim da je Ferari bio još brži u odnosu na prvu trku. Biće interesantno videti kako će se sve odvijati na narednim trkama, budući da će biti velikih promena u vremenskim uslovima, odnosno u temperaturama na stazama koje nas očekuju. Mislim na trke sa srednjim i niskim brzinama vožnje. Naš auto je duži za 150 milimetara u odnosu na njihov, pa ćemo videti kako će se to pokazati u Monaku. Vama to možda ne deluje kao bitna razlika, ali u vožnji se to oseća u manevrisanju i pokretljivosti”, prognoza je Luisa Hamiltona za naredne trke, a onada sledi ocena glavnog konkurenta.

“Fetel je bio veoma brz, i da nije bilo izlaska virtuelnog vozila sigurnosti svakako bi se jurili u par sekundi. Borba bi trajala do kraja. Ipak, ja sam bio u stanju da kontrolišem trku zahvaljujući dobroj taktici”, zaključio je Britanac.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar