Повријеђени од удара струје

Осамнаестогодишњаци Ерол Сарач и Лана Чолић, обоје из Бањалуке, повријеђени су на жељезничкој станици у Козарцу након што их је ударила струја.

Република Српска 10.04.2017 | 10:42
Повријеђени од удара струје
Они су се, наводно, пењали по крову вагона упркос постављеном знаку и упозорењу скретничара, саопштено је из "Жељезница Републике Српске" (ЖРС).

Они су колима Хитне помоћи у 19.40 часова превезени у приједорску општу болницу, а потом пребачени у Бањалуку, саопштено је из ЖРС. 

Сарач и Чолићева су се издвојили из групе која се недозвољено кретала жељезничком пругом, а потом се попели на кров старих теретних кола на четвртом колосијеку ушавши у зону опасности од струјног удара због близине контактне мреже у станичном подручју. 

Жељезнице Републике Српске апелују да пјешаци, ради своје безбједности, поштују прописе и поново упозоравају да је кретање пругом забрањено и да се пруга прелази само на за то предвиђеним путним прелазима. 

"Такође, упозоравамо да неовлашћено пењање по колима може бити кобно с обзиром да је контактна мрежа под напоном", наводи се у саопштењу. 

(Независне)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

србин

10.04.2017 15:20

Дајте редакцијо убаците у чланак да је у питању 25 хиљада В (ВОЛТИ)

ОДГОВОРИТЕ