Povrijeđeni od udara struje

Osamnaestogodišnjaci Erol Sarač i Lana Čolić, oboje iz Banjaluke, povrijeđeni su na željezničkoj stanici u Kozarcu nakon što ih je udarila struja.

Republika Srpska 10.04.2017 | 10:42
Povrijeđeni od udara struje
Oni su se, navodno, penjali po krovu vagona uprkos postavljenom znaku i upozorenju skretničara, saopšteno je iz "Željeznica Republike Srpske" (ŽRS).

Oni su kolima Hitne pomoći u 19.40 časova prevezeni u prijedorsku opštu bolnicu, a potom prebačeni u Banjaluku, saopšteno je iz ŽRS. 

Sarač i Čolićeva su se izdvojili iz grupe koja se nedozvoljeno kretala željezničkom prugom, a potom se popeli na krov starih teretnih kola na četvrtom kolosijeku ušavši u zonu opasnosti od strujnog udara zbog blizine kontaktne mreže u staničnom području. 

Željeznice Republike Srpske apeluju da pješaci, radi svoje bezbjednosti, poštuju propise i ponovo upozoravaju da je kretanje prugom zabranjeno i da se pruga prelazi samo na za to predviđenim putnim prelazima. 

"Takođe, upozoravamo da neovlašćeno penjanje po kolima može biti kobno s obzirom da je kontaktna mreža pod naponom", navodi se u saopštenju. 

(Nezavisne)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

srbin

10.04.2017 15:20

Dajte redakcijo ubacite u članak da je u pitanju 25 hiljada V (VOLTI)

ODGOVORITE