Фетел је отворио пуну теглу кинеских феферона!

Возач Ферарија не крије да су га љутина и нервоза дебело продрмали у тренутцима када су га Ред Булови возачи задржали на пристојној удаљености од Луиса Хамилтона.

Остали спортови 11.04.2017 | 12:15
Фетел је отворио пуну теглу кинеских феферона!
Добро је возио Себастијан Фетел на ВН Кине! О томе нећемо дискутовати, али ћемо констатовати да је Ред Булов тандем ускратио жеље навијача. Фераријев возач није могао у директан бој са Луисом Хамилтоном који се по пети пут у каријери попео на врх подијума у Кини.

„Трошили су се пребрзо ти пнеуматици за променљиве услове. Стаза бивала све сувја на одређеним деловима, па сам знао да игра неће моћи дуго да траје. Драго ми је што сам ризиковао изласка виртуелног безбедносног возила. Нисам могао да искористим ту предност, изгубио сам много позиција. Покушао сам да сустигнем Хамилтона, али ми је после сваког сјајног круга он силовито одговарао. Трка је могла и другачије да изгледа“, рекао је делимично и разочарано Себастијан Фетел. А шта је било са дуелом између Немаца и Данијела Рикарда?

„Кажем да је мој циљ био да стизање Луиса, али сам се заглавио иза такозваног возића. Био сам љут, нервозан, а желео сам да прођем. Имао сам осећај да могу да будем много, много бржи у тим условима. На моју жалост, био сам иза Данијела, а онда сам видео да му точкови блокирају у четвртој кривини. Зато сам себи рекао да треба да покушам са спољашње стране шесте кривине. Кочио сам касно и јако и при изласку из кривине сам имао проблем. Усапех некако на крају да га претекнем”, закључио је Себастијан Фетел причу о ВН Кине у којој није победио, али је показао да ћемо ове сезоне често гледати дуеле какве одавно прижељкујемо. Мерцедес и Ферари су никада ближи трци до последњег километра у шампионату.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар