Fetel je otvorio punu teglu kineskih feferona!

Vozač Ferarija ne krije da su ga ljutina i nervoza debelo prodrmali u trenutcima kada su ga Red Bulovi vozači zadržali na pristojnoj udaljenosti od Luisa Hamiltona.

Ostali sportovi 11.04.2017 | 12:15
Fetel je otvorio punu teglu kineskih feferona!
Dobro je vozio Sebastijan Fetel na VN Kine! O tome nećemo diskutovati, ali ćemo konstatovati da je Red Bulov tandem uskratio želje navijača. Ferarijev vozač nije mogao u direktan boj sa Luisom Hamiltonom koji se po peti put u karijeri popeo na vrh podijuma u Kini.

„Trošili su se prebrzo ti pneumatici za promenljive uslove. Staza bivala sve suvja na određenim delovima, pa sam znao da igra neće moći dugo da traje. Drago mi je što sam rizikovao izlaska virtuelnog bezbednosnog vozila. Nisam mogao da iskoristim tu prednost, izgubio sam mnogo pozicija. Pokušao sam da sustignem Hamiltona, ali mi je posle svakog sjajnog kruga on silovito odgovarao. Trka je mogla i drugačije da izgleda“, rekao je delimično i razočarano Sebastijan Fetel. A šta je bilo sa duelom između Nemaca i Danijela Rikarda?

„Kažem da je moj cilj bio da stizanje Luisa, ali sam se zaglavio iza takozvanog vozića. Bio sam ljut, nervozan, a želeo sam da prođem. Imao sam osećaj da mogu da budem mnogo, mnogo brži u tim uslovima. Na moju žalost, bio sam iza Danijela, a onda sam video da mu točkovi blokiraju u četvrtoj krivini. Zato sam sebi rekao da treba da pokušam sa spoljašnje strane šeste krivine. Kočio sam kasno i jako i pri izlasku iz krivine sam imao problem. Usapeh nekako na kraju da ga preteknem”, zaključio je Sebastijan Fetel priču o VN Kine u kojoj nije pobedio, ali je pokazao da ćemo ove sezone često gledati duele kakve odavno priželjkujemo. Mercedes i Ferari su nikada bliži trci do poslednjeg kilometra u šampionatu.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar