Алонсо вјеран Мекларену: Нећу ја нигдје!

Шпански возач Фернандо Алонсо демантовао је спекулације које је покренуо Марк Вебер да би могао да напусти Мекларен Хонду током сезоне која је тек почела.

Остали спортови 08.04.2017 | 16:15
Алонсо вјеран Мекларену: Нећу ја нигдје!
Мекларен од предсезонских теснирања мучи муку са Хондиним моторима, који осим недостатка снаге нису ни поуздани, па их је већ промењено неколико.

Ипак, Шпанац је одлично возио у Мелбурну на старту сезоне, али није успео да заврши трку за коју је рекао да му је "најбоља у каријери".

"Радије бих био овде неко у супермаркету у свом родном граду. Ако питају неког бившег возача о Алонсу, увек је иста прича, колико је тешко. Сви се праве да су ми блиски, као да сам у депресији, а није тако. Дајем све од себе, спремнији сам него икад. Тим тренутно није конкурентан, али се због наступа у Аустралији сада од мене очекују бољи резултати. Рекли су да ћемо бити последњи, замало смо освојили бодове. Ако кажу да ћемо бити последњи и у Кини, надам се да то значи да ће Алонсо освојити бодове", рекао је Шпанац.

Алонсу на крају сезоне истиче уговор са Меклареном, а већ месецима се спекулише да би 2018. могао да вози за актуелног шампиона Мерцедес, који је зимус потписао једногодишњи уговор са Валтеријем Ботасом.

"Много поштујем Хамилтона, волим да се надмећем са најбољима. Тако је било и са Михаелом Шумахером. Било је фантастично освајати титуле када је он био на стази, јер у супротном немају исту вредност", закључио је Алонсо.

Трка за Велику награду Кине на програму је у недељу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар