Alonso vjeran Meklarenu: Neću ja nigdje!

Španski vozač Fernando Alonso demantovao je spekulacije koje je pokrenuo Mark Veber da bi mogao da napusti Meklaren Hondu tokom sezone koja je tek počela.

Ostali sportovi 08.04.2017 | 16:15
Alonso vjeran Meklarenu: Neću ja nigdje!
Meklaren od predsezonskih tesniranja muči muku sa Hondinim motorima, koji osim nedostatka snage nisu ni pouzdani, pa ih je već promenjeno nekoliko.

Ipak, Španac je odlično vozio u Melburnu na startu sezone, ali nije uspeo da završi trku za koju je rekao da mu je "najbolja u karijeri".

"Radije bih bio ovde neko u supermarketu u svom rodnom gradu. Ako pitaju nekog bivšeg vozača o Alonsu, uvek je ista priča, koliko je teško. Svi se prave da su mi bliski, kao da sam u depresiji, a nije tako. Dajem sve od sebe, spremniji sam nego ikad. Tim trenutno nije konkurentan, ali se zbog nastupa u Australiji sada od mene očekuju bolji rezultati. Rekli su da ćemo biti poslednji, zamalo smo osvojili bodove. Ako kažu da ćemo biti poslednji i u Kini, nadam se da to znači da će Alonso osvojiti bodove", rekao je Španac.

Alonsu na kraju sezone ističe ugovor sa Meklarenom, a već mesecima se spekuliše da bi 2018. mogao da vozi za aktuelnog šampiona Mercedes, koji je zimus potpisao jednogodišnji ugovor sa Valterijem Botasom.

"Mnogo poštujem Hamiltona, volim da se nadmećem sa najboljima. Tako je bilo i sa Mihaelom Šumaherom. Bilo je fantastično osvajati titule kada je on bio na stazi, jer u suprotnom nemaju istu vrednost", zaključio je Alonso.

Trka za Veliku nagradu Kine na programu je u nedelju.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar