(Не)оправдано задужење?!

Гласовима владајуће већине данас су у Народној скупштини Републике Српске усвојене одлуке Владе о задужењу од 6,5 милиона марака за опремање некадашње касарне „Залужани“ за потребе МУП-а Српске, те о задужењу за куповину новог хеликоптера, вриједног 9,4 милиона марака. Одлука о задужењу за хеликоптер уочи данашњег гласања изазвала је бурну посланичку расправу.

Република Српска 05.04.2017 | 19:50
(Не)оправдано задужење?!
Опозиција је нагласила да тренутно није право вријеме за нова задужења Српске. НДП-ов Драган Чавић је нагласио да нови хеликоптер, као и постојећи неће бити искориштен за потребе грађана већ функционера Српске.

"Нема овдје никакве тајне, овај хеликоптер се купује да би четворо људи могло да буде превезено и да за разлику од постојећих хеликоптера могу да се користе у ноћним условима и тежим временским приликама, што с постојећим није могуће", рекао је Чавић.

Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а, тврди да ће хеликоптер на крају коштати најмање 13 милиона марака.

 "Ми причамо о хеликоптеру који треба да спасава животе. Постојећи хеликоптери стари су до 30 година, то је за музеје, не могу се више ни поправљати. Можда нас одржавање ових хеликоптера кошта више него рата да купимо нови", рекао је Радован Вишковић, предсједник Клуба СНСД-а.

Осим како су опозиционари истакли "возикања функционера", имају замјерке и на то што хеликоптер користе особе које нису ни функционери, а ни угрожени грађани Републике Српске.

Посланици владајуће већине остали су истрајни да је задужење за нови хеликоптер оправдано.



(БН телевизија)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Ана

05.04.2017 17:57

Ово задужење за хеликоптер је брука и срамота а надасве безобразлук. Зар и овај бијес власти требају да враћају наша дјеца и унучад? Невјероватно је колико се и овај посланик Стевандић ниско спустио па заиста тужно покушава да оправда ово задужење. Није ми јасно како га није срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Ана

05.04.2017 18:34

Нити се гузици боји ,ни образу стиди.Секта је секта.

Name

ДЕГОТХИА

05.04.2017 18:57

ОЧИТО ЈЕ ДА СУ МУ ОБЕЋАЛИ ОБУКУ ЗА ПРОФ. ПИЛОТА ХЕЛИКОПТЕРА, ЈЕР СТЕВАНДИЋ ЈЕ КАО ДОКТОР МЕДИЦИНЕ "ТАРАБА", А ОД 2019. МОРА ПОЧЕТИ И НЕСТО ДА РАДИ, А ДО ТАДА МОЖЕ ДОБИТИ ОСНОВНУ ОБУКУ.

Name

Лазар

06.04.2017 05:41

Он хеликоптер, а народ хљеб на кредит!

Name

чАУШЕСКУ

05.04.2017 18:42

Са овим авионом ће Баја бежати са крова палате где сада столује, а Лукач ће га обезбеђивати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Швајцарац

05.04.2017 19:26

Је ли то онај Вишковић што је подржао народ и Закон о Швајцарцу, па га Баја мало зајебао. Тада мјесецима није ништа смио рећи јер није знао шта Баја мисли, а своје мишљење, наравно да нема или је погрешно. Како га није срамота било шта коментарисати?

Name

Напријед

05.04.2017 19:22

Нема краја задузењу. Власт све контролисе новцем. Убацили су обицног цовјека у информационо поље ртрс-а и нема краја спиновану циненица, замјени теза и слицним глупостима. Обицан цовјек вјерује у информације које добија и нема промјена док се свијест не промијени. Запитајмо се да ли стварно зелимо да нам дјеца пате?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зракомлат

05.04.2017 19:42

Посто сте ви социјал-демократе дали сте размисљали да у мјесто тог зракомлата купите мало трактора и осталих пољоприврадних масина и подјелите народу.Ово је сељацка земља а ви сте оцигледан примјер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина!

05.04.2017 21:53

Додик је све сто је досад урадио,ради и сто це урадити оптузује Савез за Промјене,а сто Савез за Промјене ради он се представља да то ради!!!!

ОДГОВОРИТЕ