(Ne)opravdano zaduženje?!

Glasovima vladajuće većine danas su u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojene odluke Vlade o zaduženju od 6,5 miliona maraka za opremanje nekadašnje kasarne „Zalužani“ za potrebe MUP-a Srpske, te o zaduženju za kupovinu novog helikoptera, vrijednog 9,4 miliona maraka. Odluka o zaduženju za helikopter uoči današnjeg glasanja izazvala je burnu poslaničku raspravu.

Republika Srpska 05.04.2017 | 19:50
(Ne)opravdano zaduženje?!
Opozicija je naglasila da trenutno nije pravo vrijeme za nova zaduženja Srpske. NDP-ov Dragan Čavić je naglasio da novi helikopter, kao i postojeći neće biti iskorišten za potrebe građana već funkcionera Srpske.

"Nema ovdje nikakve tajne, ovaj helikopter se kupuje da bi četvoro ljudi moglo da bude prevezeno i da za razliku od postojećih helikoptera mogu da se koriste u noćnim uslovima i težim vremenskim prilikama, što s postojećim nije moguće", rekao je Čavić.

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, tvrdi da će helikopter na kraju koštati najmanje 13 miliona maraka.

 "Mi pričamo o helikopteru koji treba da spasava živote. Postojeći helikopteri stari su do 30 godina, to je za muzeje, ne mogu se više ni popravljati. Možda nas održavanje ovih helikoptera košta više nego rata da kupimo novi", rekao je Radovan Višković, predsjednik Kluba SNSD-a.

Osim kako su opozicionari istakli "vozikanja funkcionera", imaju zamjerke i na to što helikopter koriste osobe koje nisu ni funkcioneri, a ni ugroženi građani Republike Srpske.

Poslanici vladajuće većine ostali su istrajni da je zaduženje za novi helikopter opravdano.



(BN televizija)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Ana

05.04.2017 17:57

Ovo zaduženje za helikopter je bruka i sramota a nadasve bezobrazluk. Zar i ovaj bijes vlasti trebaju da vraćaju naša djeca i unučad? Nevjerovatno je koliko se i ovaj poslanik Stevandić nisko spustio pa zaista tužno pokušava da opravda ovo zaduženje. Nije mi jasno kako ga nije sramota.

ODGOVORITE
Name

re Ana

05.04.2017 18:34

Niti se guzici boji ,ni obrazu stidi.Sekta je sekta.

Name

DEGOTHIA

05.04.2017 18:57

OČITO JE DA SU MU OBEĆALI OBUKU ZA PROF. PILOTA HELIKOPTERA, JER STEVANDIĆ JE KAO DOKTOR MEDICINE "TARABA", A OD 2019. MORA POČETI I NESTO DA RADI, A DO TADA MOŽE DOBITI OSNOVNU OBUKU.

Name

Lazar

06.04.2017 05:41

On helikopter, a narod hljeb na kredit!

Name

čAUŠESKU

05.04.2017 18:42

Sa ovim avionom će Baja bežati sa krova palate gde sada stoluje, a Lukač će ga obezbeđivati.

ODGOVORITE
Name

Швајцарац

05.04.2017 19:26

Је ли то онај Вишковић што је подржао народ и Закон о Швајцарцу, па га Баја мало зајебао. Тада мјесецима није ништа смио рећи јер није знао шта Баја мисли, а своје мишљење, наравно да нема или је погрешно. Како га није срамота било шта коментарисати?

Name

Naprijed

05.04.2017 19:22

Nema kraja zaduzenju. Vlast sve kontrolise novcem. Ubacili su obicnog covjeka u informaciono polje rtrs-a i nema kraja spinovanu cinenica, zamjeni teza i slicnim glupostima. Obican covjek vjeruje u informacije koje dobija i nema promjena dok se svijest ne promijeni. Zapitajmo se da li stvarno zelimo da nam djeca pate?

ODGOVORITE
Name

Zrakomlat

05.04.2017 19:42

Posto ste vi socijal-demokrate dali ste razmisljali da u mjesto tog zrakomlata kupite malo traktora i ostalih poljoprivradnih masina i podjelite narodu.Ovo je seljacka zemlja a vi ste ocigledan primjer.

ODGOVORITE
Name

Istina!

05.04.2017 21:53

Dodik je sve sto je dosad uradio,radi i sto ce uraditi optuzuje Savez za Promjene,a sto Savez za Promjene radi on se predstavlja da to radi!!!!

ODGOVORITE