Пет звјездица „Видовданској трци“

Европска атлетска федерација је, након детаљне супервизије, оцијенила „Видовданску трку“ у Брчком с „Пет звјездица“, што је највише признање за испуњавање стандарда организације великих атлетских такмичења.

            

Босна и Херцеговина 05.04.2017 | 15:54
Пет звјездица „Видовданској трци“
С овим и бронзаним знаком за квалитет Свјетске атлетске федерације коју је „Видовданска трка“ добила прошле године, ова манифестација се високо позиционирала на свјетсклој и европској сцени а Брчко на глобалној мапи спортских догађаја.

„Трка је без дилеме највећи спортски догађај у БиХ, а са „Ханжековићевим меморијалом“ у Загребу, највеће атлетски догађај у овом дијелу свијета. Иза нас је огроман труд и залагање армије волонтера, али и неадекватна подршка надлежних, од локалног до нивоа државе иако је наш успјех достигао глобални значај“, каже предсједник Управног одбора ове манифестафције Борислав Ђурђевић.

Посљедњег јунског викенда ове године Брчко ће бити домаћин 21. „Видовданске трке“ на којој су у претходне двије деценије учествовали атлетичари из 61 земље свијета а кроз циљ је, у свим категоријама – од беба до сениора и рекреативаца – прошло око 90.000 учесника.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар