Pet zvjezdica „Vidovdanskoj trci“

Evropska atletska federacija je, nakon detaljne supervizije, ocijenila „Vidovdansku trku“ u Brčkom s „Pet zvjezdica“, što je najviše priznanje za ispunjavanje standarda organizacije velikih atletskih takmičenja.

            

Bosna i Hercegovina 05.04.2017 | 15:54
Pet zvjezdica „Vidovdanskoj trci“
S ovim i bronzanim znakom za kvalitet Svjetske atletske federacije koju je „Vidovdanska trka“ dobila prošle godine, ova manifestacija se visoko pozicionirala na svjetskloj i evropskoj sceni a Brčko na globalnoj mapi sportskih događaja.

„Trka je bez dileme najveći sportski događaj u BiH, a sa „Hanžekovićevim memorijalom“ u Zagrebu, najveće atletski događaj u ovom dijelu svijeta. Iza nas je ogroman trud i zalaganje armije volontera, ali i neadekvatna podrška nadležnih, od lokalnog do nivoa države iako je naš uspjeh dostigao globalni značaj“, kaže predsjednik Upravnog odbora ove manifestafcije Borislav Đurđević.

Posljednjeg junskog vikenda ove godine Brčko će biti domaćin 21. „Vidovdanske trke“ na kojoj su u prethodne dvije decenije učestvovali atletičari iz 61 zemlje svijeta a kroz cilj je, u svim kategorijama – od beba do seniora i rekreativaca – prošlo oko 90.000 učesnika.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar