Фантастична Билећанка, Тијана и генијална Маја за Езачибашијево чудо и Ф4 Лиге шампиона!

Велики преокрет светских првакиња у мечу који би могао да се назове финалом пре финала.

Остали спортови 04.04.2017 | 22:20
Фантастична Билећанка, Тијана и генијална Маја за Езачибашијево чудо и Ф4 Лиге шампиона!
Светски шампион наставља поход ка европској круни после великог преокрета у плеј-офу за пласман на фајнал-фор Лиге шампиона. Одбојкашице труског Езачибашија су предвођене фантастичним Српкињама Тијаном Бошковић и Мајом Огњеновић успеле да режирају чудо против Фенербахчеа и пласирају се међу најбоља четири тима у Европи, победом од 3:1 у гостима (29:31, 25:14, 27:25, 25:23).

Фенербахче је први дуел плеј-офа добио са 3:2 у гостима и данас је на тацни имао пласман на завршни турнир. Још када су домаће одбојкашице повеле са 1:0 у сетовима, Езаичбаши је био скоро у безизлазној ситуацији… Али Тијана Бошковић је засијала у пуном сјају и носила Езачибаши до велике победе над градским ривалом и једном од најбољих екипа на свету.

Први сет је био спектакуларан и врхунац онога што женска клупска одбојка може да понуди. Езачибаши је имао предност од 16:13, водио и 21:20, али су домаће одбојкашице успеле да изједначе и ушло се у игру на разлику. Почео је рат живаца, а Фенербахче је пропустио шест сет лопти. Међутим, Езачибаши због бројних сервис грешака није успео да то искористи и домаће су искористиле седму сет лопту.

Трагично изгубљен први сет није поколебао Езачибаши. У другом сету су светске шампионке почистиле са паркета великог ривала и славиле са убедљивијих 25:14. Најава великог преокрета…

Нова жестока борба је виђена у трећој деоници игре. Опет је Езачибаши имао пет поена предности и опет је Фенер сустигао ту предност. Делом и захваљујући великом судијском превиду у битном моменту када је Фенер дошао до 20:20 уместо да су гошће отишле на три разлике. У финишу је непогрешива била српска полуга Огњеновић - Бошковић. Маја је фантастично дизала, а Тијана смечовала муње које су биле неухватљиве за пријем Фенера. Српска коректорка је погађала када се ломило, као ласером секла одбрану домаћег тима и донела свом тиму вођство у сетповима.

Са психолошком предношћу због преокрета и незаустављивом Бошковићевом, Езачибаши је боље отворио и четврти сет. Констатно је одржавао вођство, дошао до три сет лопте, али је прве две прокоцкао слабим нападима преко Кошелеве. Коначно, када је било најважније,Маја је дигла за Тијану, а српско одбојкашко чудо је уместо громовитог смеча који су сви очекивали, елегантно лобовала двојни блок Фенера и спустила на линију за велику победу Езачибашија.

Бошковићева је сјајан меч завршила са 27 освојених поена, Рејчел Адамс је имала 16. МајаОгњеновић је освојила седам поена и у финишу била непогрешива када је разигаравала репрезентативну колегиницу. Бразилка Наталија је освојила 22 поена за Фенербахче, а његова најбоља Ким “тек” 20 поена. Победа Езачибашија још више добија на значају јер су гошће средином трећег сета остале без средње блокерке Таисе која је повредила зглоб. 

Езачибаши се фајнал-фору Лиге шампиона придружио италијанском Кониљану који је и организатор завршног турнира. Сутра ће бити позната и преостала два ученика. Руски Динамо на свом терену брани максималну победу од 3:0 из првог меча против италијанске Модене, док турски Вакифбанк у реваншу пред својим навијачима брани победу од 3:1 против швајцарског Волера. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар