Fantastična Bilećanka, Tijana i genijalna Maja za Ezačibašijevo čudo i F4 Lige šampiona!

Veliki preokret svetskih prvakinja u meču koji bi mogao da se nazove finalom pre finala.

Ostali sportovi 04.04.2017 | 22:20
Fantastična Bilećanka, Tijana i genijalna Maja za Ezačibašijevo čudo i F4 Lige šampiona!
Svetski šampion nastavlja pohod ka evropskoj kruni posle velikog preokreta u plej-ofu za plasman na fajnal-for Lige šampiona. Odbojkašice truskog Ezačibašija su predvođene fantastičnim Srpkinjama Tijanom Bošković i Majom Ognjenović uspele da režiraju čudo protiv Fenerbahčea i plasiraju se među najbolja četiri tima u Evropi, pobedom od 3:1 u gostima (29:31, 25:14, 27:25, 25:23).

Fenerbahče je prvi duel plej-ofa dobio sa 3:2 u gostima i danas je na tacni imao plasman na završni turnir. Još kada su domaće odbojkašice povele sa 1:0 u setovima, Ezaičbaši je bio skoro u bezizlaznoj situaciji… Ali Tijana Bošković je zasijala u punom sjaju i nosila Ezačibaši do velike pobede nad gradskim rivalom i jednom od najboljih ekipa na svetu.

Prvi set je bio spektakularan i vrhunac onoga što ženska klupska odbojka može da ponudi. Ezačibaši je imao prednost od 16:13, vodio i 21:20, ali su domaće odbojkašice uspele da izjednače i ušlo se u igru na razliku. Počeo je rat živaca, a Fenerbahče je propustio šest set lopti. Međutim, Ezačibaši zbog brojnih servis grešaka nije uspeo da to iskoristi i domaće su iskoristile sedmu set loptu.

Tragično izgubljen prvi set nije pokolebao Ezačibaši. U drugom setu su svetske šampionke počistile sa parketa velikog rivala i slavile sa ubedljivijih 25:14. Najava velikog preokreta…

Nova žestoka borba je viđena u trećoj deonici igre. Opet je Ezačibaši imao pet poena prednosti i opet je Fener sustigao tu prednost. Delom i zahvaljujući velikom sudijskom previdu u bitnom momentu kada je Fener došao do 20:20 umesto da su gošće otišle na tri razlike. U finišu je nepogrešiva bila srpska poluga Ognjenović - Bošković. Maja je fantastično dizala, a Tijana smečovala munje koje su bile neuhvatljive za prijem Fenera. Srpska korektorka je pogađala kada se lomilo, kao laserom sekla odbranu domaćeg tima i donela svom timu vođstvo u setpovima.

Sa psihološkom prednošću zbog preokreta i nezaustavljivom Boškovićevom, Ezačibaši je bolje otvorio i četvrti set. Konstatno je održavao vođstvo, došao do tri set lopte, ali je prve dve prokockao slabim napadima preko Košeleve. Konačno, kada je bilo najvažnije,Maja je digla za Tijanu, a srpsko odbojkaško čudo je umesto gromovitog smeča koji su svi očekivali, elegantno lobovala dvojni blok Fenera i spustila na liniju za veliku pobedu Ezačibašija.

Boškovićeva je sjajan meč završila sa 27 osvojenih poena, Rejčel Adams je imala 16. MajaOgnjenović je osvojila sedam poena i u finišu bila nepogrešiva kada je razigaravala reprezentativnu koleginicu. Brazilka Natalija je osvojila 22 poena za Fenerbahče, a njegova najbolja Kim “tek” 20 poena. Pobeda Ezačibašija još više dobija na značaju jer su gošće sredinom trećeg seta ostale bez srednje blokerke Taise koja je povredila zglob. 

Ezačibaši se fajnal-foru Lige šampiona pridružio italijanskom Koniljanu koji je i organizator završnog turnira. Sutra će biti poznata i preostala dva učenika. Ruski Dinamo na svom terenu brani maksimalnu pobedu od 3:0 iz prvog meča protiv italijanske Modene, dok turski Vakifbank u revanšu pred svojim navijačima brani pobedu od 3:1 protiv švajcarskog Volera. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar