ДК - Оптимизам пред Шпанце: Фаворити смо!

Виктор Троицки о предстојећем дуелу Дејвис купа, недоласку Рафаела Надала, а доласку Новака Ђоковића. . .

Тенис 04.04.2017 | 20:45
ДК - Оптимизам пред Шпанце: Фаворити смо!
Београд неће видети Рафаела Надала наредног викенда, али хоће Новака Ђоковића!

Најбољи српски тенисер допутовао је у недељу и биће на располагању Дејвис куп репрезентацији Србије за дуел са Шпанијом, док ће гости бити ослабљени неиграњем свог "броја један", Рафаела Надала, али и још неколико одличних тенисера - Давида Ферера, Роберта Баутисте Агута и Фелисијана Лопеза.

Виктор Троицки признаје да ће тиме бити умањен квалитет дуела...

"Није ми жао, али би био већи спектакл. Овако нам је олакшан посао, иако не потцењујем Шпанце. Фаворити смо, са Нолетом у тиму увек очекујем победу", рекао је Троицки после тренинга у понедељак.

Он је додао да се радује новом мечу са Шпанијом, јер прижељкује реванш за пораз у Бенидорму пре осам година.

"Дуго смо чекали нови дуел. Сада нама више одговарају услови, морамо максимално озбиљни да будемо", упозорио је Троицки, додавши да је физички спреман, али и да је на селектору да одлучи да ли ће играти у дублу.

За Србију ће у петак, суботу и недељу играти Новак Ђоковић, Виктор Троицки, Душан Лајовић и селектор-играч Ненад Зимоњић, док је његова колегиница, Кончита Мартинес, у одсуству најбољих позвала Пабла Карења Бусту, Алберта Рамос Вињоласа, Марсела Гранољерса и Марка Лопеса.

"Не потцењујемо нимало Рамоса, ни Карења Бусту, то су одличи играчи, поготово ове године играју сјајно и већ су направили добре резултате у овој сезони, али мислим да смо ипак ми благи фаворити. Најважније је да смо ми сви спремни и здрави", додао је Троицки.

Победник београдског дуела у полуфиналу ће се састати са бољим из четвртфиналног пара Француска - Велика Британија.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар