DK - Optimizam pred Špance: Favoriti smo!

Viktor Troicki o predstojećem duelu Dejvis kupa, nedolasku Rafaela Nadala, a dolasku Novaka Đokovića. . .

Tenis 04.04.2017 | 20:45
DK - Optimizam pred Špance: Favoriti smo!
Beograd neće videti Rafaela Nadala narednog vikenda, ali hoće Novaka Đokovića!

Najbolji srpski teniser doputovao je u nedelju i biće na raspolaganju Dejvis kup reprezentaciji Srbije za duel sa Španijom, dok će gosti biti oslabljeni neigranjem svog "broja jedan", Rafaela Nadala, ali i još nekoliko odličnih tenisera - Davida Ferera, Roberta Bautiste Aguta i Felisijana Lopeza.

Viktor Troicki priznaje da će time biti umanjen kvalitet duela...

"Nije mi žao, ali bi bio veći spektakl. Ovako nam je olakšan posao, iako ne potcenjujem Špance. Favoriti smo, sa Noletom u timu uvek očekujem pobedu", rekao je Troicki posle treninga u ponedeljak.

On je dodao da se raduje novom meču sa Španijom, jer priželjkuje revanš za poraz u Benidormu pre osam godina.

"Dugo smo čekali novi duel. Sada nama više odgovaraju uslovi, moramo maksimalno ozbiljni da budemo", upozorio je Troicki, dodavši da je fizički spreman, ali i da je na selektoru da odluči da li će igrati u dublu.

Za Srbiju će u petak, subotu i nedelju igrati Novak Đoković, Viktor Troicki, Dušan Lajović i selektor-igrač Nenad Zimonjić, dok je njegova koleginica, Končita Martines, u odsustvu najboljih pozvala Pabla Karenja Bustu, Alberta Ramos Vinjolasa, Marsela Granoljersa i Marka Lopesa.

"Ne potcenjujemo nimalo Ramosa, ni Karenja Bustu, to su odliči igrači, pogotovo ove godine igraju sjajno i već su napravili dobre rezultate u ovoj sezoni, ali mislim da smo ipak mi blagi favoriti. Najvažnije je da smo mi svi spremni i zdravi", dodao je Troicki.

Pobednik beogradskog duela u polufinalu će se sastati sa boljim iz četvrtfinalnog para Francuska - Velika Britanija.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar