РУС: Зенит и ЦСКА пријете и прате Спартак!

Мајсторија Данија у Казању! Зенит иде ка врху.  Армија прети Спартаку! ЦСКА савладао Крила Совјетов са 2:1.

Фудбал 03.04.2017 | 18:00
РУС: Зенит и ЦСКА пријете и прате Спартак!
Још живи сан навијача Зенита да њихови миљеници могу до титуле. Екипа из Санкт Петербурга јесте кикснула пре две рунде у Перму, али је у минулој лако савладала Арсенал из Туле, да би данас, у 21. колу Премијер лиге лако изашла на крај са Рубином и са једног од тежих гостовања у првенству Русије донела три бода - 2:0.

Меч на „Казањ арени“ обележио је Португалац Дани, сјајним голом пет минута пред крај првог дела, којим је практично решио питање победника. Офанзивни везиста Зенита је повукао напад свог тима, нико није смео да га нападне, потом је одиграо дупли пас саАлександром Кокорином и лагано погодио циљ.

Био је то јубиларни 50. погодак Данија у 164. првенственом мечу за Зенит, који је четири минута раније стекао вођство поготком главом Артјом Дзјубе.

Српски репрезентативац Бранислав Ивановић одиграо је 90 минута на позицији десног бека.

У Русији је, од српских играча, данас играо и Бранко Јовичић, некадашњи везиста чачанског Борца одиграо је друго полувреме у ремију Амкара и Терека, док Александар Миљковић није играо за домаћи тим.



ЦСКА не одустаје од борбе за шампионску титулу. Армејци су на свом терену победили Крила Совјетов са 2:1 у 21. колу руске Премијер лиге и сада су поново на три бода заостатка за водећим Спартаком који у понедељак дочекује Оренбург.

Екипа ЦСКА је у доброј форми овог пролећа, уписала је четврту победу трећу победу на четири утакмице и то је тек први гол који су примили у овом делу сезону.

Андреј Головин је у 16. минуту, после асистенције Бибраса Натха, довео ЦСКА у вођство и најавио леп дан за домаће навијаче. Натхо је одличну партију крунисао голом у 48. минуту.

Какву такву неизвесност у утакмицу вратио је Кристијан Пасквато у 73. минуту. Ипак, гости из Самаре нису имали снаге за нешто више од часног пораза.

Српски репрезентативац Зоран Тошић одиграо је целу утакмицу за екипу ЦСКА.

Крила су после овог пораза, трећег у претходне три утакмице остала претпоследња и биће велико изненађење ако изборе опстанак у Премијер лиги ове сезоне.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА - 21. коло

Петак:
Анжи - Урал 2:3 (0:1)
/Прудњиков 49, Кубулов 53 - Иљин 22, Гасанов 57 аутогол, Манучарјан 88/

Субота:
Уфа - Локомотив Москва 0:1 (0:1)
/Фарфан 37/

Арсенал Тула - Том 3:0 (1:0)
/Александров 19, Думбија 74, Комбаров 89/

Недеља:
Амкар - Терек 1:1 (1:1)
/Гиголаев 9 - Митришев 31/

Рубин - Зенит 0:2 (0:2)
/Дзјуба 36, Дани 40/

ЦСКА - Крила Совјетов 2:1 (1:0)
/Головин 16, Натхо 48 - Пасквато 73/

Понедељак:
18.30: Ростов - Краснодар
18.30: Спартак Москва - Оренбург 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар