RUS: Zenit i CSKA prijete i prate Spartak!

Majstorija Danija u Kazanju! Zenit ide ka vrhu.  Armija preti Spartaku! CSKA savladao Krila Sovjetov sa 2:1.

Fudbal 03.04.2017 | 18:00
RUS: Zenit i CSKA prijete i prate Spartak!
Još živi san navijača Zenita da njihovi miljenici mogu do titule. Ekipa iz Sankt Peterburga jeste kiksnula pre dve runde u Permu, ali je u minuloj lako savladala Arsenal iz Tule, da bi danas, u 21. kolu Premijer lige lako izašla na kraj sa Rubinom i sa jednog od težih gostovanja u prvenstvu Rusije donela tri boda - 2:0.

Meč na „Kazanj areni“ obeležio je Portugalac Dani, sjajnim golom pet minuta pred kraj prvog dela, kojim je praktično rešio pitanje pobednika. Ofanzivni vezista Zenita je povukao napad svog tima, niko nije smeo da ga napadne, potom je odigrao dupli pas saAleksandrom Kokorinom i lagano pogodio cilj.

Bio je to jubilarni 50. pogodak Danija u 164. prvenstvenom meču za Zenit, koji je četiri minuta ranije stekao vođstvo pogotkom glavom Artjom Dzjube.

Srpski reprezentativac Branislav Ivanović odigrao je 90 minuta na poziciji desnog beka.

U Rusiji je, od srpskih igrača, danas igrao i Branko Jovičić, nekadašnji vezista čačanskog Borca odigrao je drugo poluvreme u remiju Amkara i Tereka, dok Aleksandar Miljković nije igrao za domaći tim.



CSKA ne odustaje od borbe za šampionsku titulu. Armejci su na svom terenu pobedili Krila Sovjetov sa 2:1 u 21. kolu ruske Premijer lige i sada su ponovo na tri boda zaostatka za vodećim Spartakom koji u ponedeljak dočekuje Orenburg.

Ekipa CSKA je u dobroj formi ovog proleća, upisala je četvrtu pobedu treću pobedu na četiri utakmice i to je tek prvi gol koji su primili u ovom delu sezonu.

Andrej Golovin je u 16. minutu, posle asistencije Bibrasa Natha, doveo CSKA u vođstvo i najavio lep dan za domaće navijače. Natho je odličnu partiju krunisao golom u 48. minutu.

Kakvu takvu neizvesnost u utakmicu vratio je Kristijan Paskvato u 73. minutu. Ipak, gosti iz Samare nisu imali snage za nešto više od časnog poraza.

Srpski reprezentativac Zoran Tošić odigrao je celu utakmicu za ekipu CSKA.

Krila su posle ovog poraza, trećeg u prethodne tri utakmice ostala pretposlednja i biće veliko iznenađenje ako izbore opstanak u Premijer ligi ove sezone.

PREMIJER LIGA - 21. kolo

Petak:
Anži - Ural 2:3 (0:1)
/Prudnjikov 49, Kubulov 53 - Iljin 22, Gasanov 57 autogol, Manučarjan 88/

Subota:
Ufa - Lokomotiv Moskva 0:1 (0:1)
/Farfan 37/

Arsenal Tula - Tom 3:0 (1:0)
/Aleksandrov 19, Dumbija 74, Kombarov 89/

Nedelja:
Amkar - Terek 1:1 (1:1)
/Gigolaev 9 - Mitrišev 31/

Rubin - Zenit 0:2 (0:2)
/Dzjuba 36, Dani 40/

CSKA - Krila Sovjetov 2:1 (1:0)
/Golovin 16, Natho 48 - Paskvato 73/

Ponedeljak:
18.30: Rostov - Krasnodar
18.30: Spartak Moskva - Orenburg 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar