Анализа - видео: Ко се крије иза Роџеровог препорода?!

Роџер Федерер у 35. доминира као у најбољим годинама, освојио је први Грен слем и прва два Мастерса у 2017, а све после доласка Ивана Љубичића у његов тим.

Тенис 04.04.2017 | 00:00
Анализа - видео: Ко се крије иза Роџеровог препорода?!
Швајцарац доминира светским тенисом ове године иако је претходних изгледало да је једном ногом у пензији.

Због тога је многе изненадила његова одлука да прошле сезоне за свог тренера именује Хрвара кога је савладао 13 пута у 16 сусрета, десет у низу пред Љубичићево повлачење са терена.

Међутим, долазак Љубичића препородио је Федерера који је после бројних повреда у 2016. опет на највишем нивоу, па је практично без конкуренције на највећим турнирима.

У Федереровој игри се јасно види напредак у бекхенду и знатно бољи ниво сервиса, што је само додатно унапредило квалитет његових наступа уз неоспорни јединствени таленат и тактичу зрелост.

Ако се погледа Љубичићева каријера, управо су наведени сегменти били његово најјаче оружје на тениским теренима. Иако је вероватно најбољи играч свих времена, Федерер без имало сујете без поговора слуша Љубичићеве и савете свог другог тренера Зеверина Лутхија, те из имплементује у своју игру на терену.

Колико је напредовао Федерер можда најбоље показује што је на два од поменута три велика турнира ове године у финалу савладао Рафаела Надала, који му је током каријере увек био најтежи ривал. Први пут Швајцарац је добио Шпанца три пута у низу.

Федерер је ипак свестан и својих година, па ће престкочити наредних неколико турнира и на терен се вратити тек на следећем Грен слему – Ролан Гаросу.

Федерер у 2017:
Скор: 19 победа, један пораз
Титуле: Аустралијан опен, Индијан Велс, Мајами
АТП: Са 16. на 4. место



Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Петар Петровиц

04.04.2017 07:25

ОДГОВОР ЈЕ САСВИМ ЈЕДНОСТАВАН ! "АТП" СЕ КРИЈЕ ИЗА ФЕДЕРЕРОВОГ УСПЕХА !! ЗАУСТАВИС СВЕТСКИ БР 1. И БР. 2. И ТАКО ОТВОРИС ПРОЛАЗ ЗА ТРЕНУТНО НАЈБОЉЕГ ОД ПРЕОСТАЛИХ ИГРАЦА !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гробари Милици

04.04.2017 11:32

Неволим теорије завере али ниси далеко од истине...

ОДГОВОРИТЕ