Analiza - video: Ko se krije iza Rodžerovog preporoda?!

Rodžer Federer u 35. dominira kao u najboljim godinama, osvojio je prvi Gren slem i prva dva Mastersa u 2017, a sve posle dolaska Ivana Ljubičića u njegov tim.

Tenis 04.04.2017 | 00:00
Analiza - video: Ko se krije iza Rodžerovog preporoda?!
Švajcarac dominira svetskim tenisom ove godine iako je prethodnih izgledalo da je jednom nogom u penziji.

Zbog toga je mnoge iznenadila njegova odluka da prošle sezone za svog trenera imenuje Hrvara koga je savladao 13 puta u 16 susreta, deset u nizu pred Ljubičićevo povlačenje sa terena.

Međutim, dolazak Ljubičića preporodio je Federera koji je posle brojnih povreda u 2016. opet na najvišem nivou, pa je praktično bez konkurencije na najvećim turnirima.

U Federerovoj igri se jasno vidi napredak u bekhendu i znatno bolji nivo servisa, što je samo dodatno unapredilo kvalitet njegovih nastupa uz neosporni jedinstveni talenat i taktiču zrelost.

Ako se pogleda Ljubičićeva karijera, upravo su navedeni segmenti bili njegovo najjače oružje na teniskim terenima. Iako je verovatno najbolji igrač svih vremena, Federer bez imalo sujete bez pogovora sluša Ljubičićeve i savete svog drugog trenera Zeverina Luthija, te iz implementuje u svoju igru na terenu.

Koliko je napredovao Federer možda najbolje pokazuje što je na dva od pomenuta tri velika turnira ove godine u finalu savladao Rafaela Nadala, koji mu je tokom karijere uvek bio najteži rival. Prvi put Švajcarac je dobio Španca tri puta u nizu.

Federer je ipak svestan i svojih godina, pa će prestkočiti narednih nekoliko turnira i na teren se vratiti tek na sledećem Gren slemu – Rolan Garosu.

Federer u 2017:
Skor: 19 pobeda, jedan poraz
Titule: Australijan open, Indijan Vels, Majami
ATP: Sa 16. na 4. mesto



Izvor: B92

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Petar Petrovic

04.04.2017 07:25

ODGOVOR JE SASVIM JEDNOSTAVAN ! "ATP" SE KRIJE IZA FEDEREROVOG USPEHA !! ZAUSTAVIS SVETSKI BR 1. I BR. 2. I TAKO OTVORIS PROLAZ ZA TRENUTNO NAJBOLJEG OD PREOSTALIH IGRACA !!!

ODGOVORITE
Name

Grobari Milici

04.04.2017 11:32

Nevolim teorije zavere ali nisi daleko od istine...

ODGOVORITE