Путин честитао Вучићу побједу

Предсједник Русије Владимир Путин честитао је Александру Вучићу побједу на предсједничким изборима, саопштила је данас прес служба Кремља.

Свијет 03.04.2017 | 13:06
Путин честитао Вучићу побједу
"Ваша убједљива побједа указује на широку подршку народа вашим напорима усмјереним на рјешавање хитних економских и друштвених задатака, са којима се Србија суочава, као и на спровођење смислене и уравнотежене спољне политике", наведено је у честитки предсједника Путина, пренео је ТАСС.

Путин је, такође, навео да је у Русији Вучић познат као велики присталица јачања пријатељских односа између двеју земаља.

Предсједник Русије је истакао да је увјерен да ће активности Александра Вучића као шефа државе допријенети даљем развоју руско-српског стратешког партнерства за добробит оба народа.

Песков: Кремљ "импресиониран Вучићевом побједом"

Кремљ је импресиониран побједом премијера Александра Вучића на изборима за предсједника Србије, изјавио је данас портпарол руског предсједника Дмитриј Песков, истакавши Вучићеву посвећеност развоју односа са Москвом.

"Свакако, Москва поздравља све политичке снаге у Србији које позивају на даљи развој наших билатералних односа. Вучић то подржава, те смо стога, наравно, импресионирани што је он успио да обезбиједи побједу на изборима", рекао је Песков новинарима, преноси Тас с.

Песков је напоменуо да је новог предсједника Србије изабрао српски народ, а не руски предсједник Владимир Путин, те да је непримјерено тврдити да је Путинова подршка Вучићу можда утицала на гласаче.

"Ми веома цијенимо наше односе који имају дубоке историјске коријене, прилично широку садашњост и обећавајућу будућност", истакао је он.

Песков је одбио да коментарише питање о Вучићевом ставу према Косову, напомиње руска агенција.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Интегрални Додиков говор против Вуцица

03.04.2017 11:20

хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=јТхУ4Y_ОYМк

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вип-тетка

03.04.2017 19:51

ма није то истина ово је снимак од прије двије године

ОДГОВОРИТЕ