Српска дијаспора гласа и у Бечу

У Аустрији је у 7 часова, отворено бирачко место у Конзуларном одељењу Амбасаде Србије у Бечу, на којем српски држављани имају могућност да гласају.

Србија 02.04.2017 | 13:46
Српска дијаспора гласа и у Бечу
За гласање на председничким изборима у Србији пријавило се нешто више од 900 грађана Републике Србије са бирачким правом.

У Аустрији је за ове, као и прошле парламентарне изборе, отворено само једно бирачко место.

Бирачко место у Салцбургу није отворено ни овај пут због неиспуњавања услова да се мора пријавити најмање 100 бирача за гласање.

Што се излазности тиче, она је била веома добра од отварања - до 10 сати изашло је већ 10 одсто уписаних бирача.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Драгутин

02.04.2017 12:08

То нипошто нетреба дозволити.Зашто се дозвољава уопште дијаспори да гласа у држави у којој не живи и из које не прима плату и пензију. То важи и за осталу дијаспору по Америци и Немачкој,Швајцарској...ти људи тамо примају хиљаде долара и евра месечно од тих држава и хоће овде у Србији овом народу да одређују ко ће да буде на власти где народ једва преживљава и иде на народне кухиње.Стварно срамота бре шта радите?И ви патриоти који сте ми ви патриоти,сачувај ме боже таквих патриота!Дођи овде да живиш мајчин сине са овом платом и пензијом да купујеш сваки дан леба па би те ја пито дал би после гласао уопште и дал би излазио на изборе???Људи стварно није поштено то што радите,забога милога...

ОДГОВОРИТЕ