Огорчени радници најавили штрајк

Чланови штрајкачког одбора "Бање Дворови" демантовали су тврдње Миће Мићића да радници именују директоре и чланове Управног одбора и да су запослени у овој установи главни кривци за лоше пословање. Поручују да је стрпљењу дошао крај, те су најавили и штрајк.

Република Српска 29.03.2017 | 18:10
Огорчени радници најавили штрајк
Незадовољство запослених у "Бањи Дворови" кључа. Оштро су демантовали тврдње градоначелника Миће Мићића да радници Бање именују руководеће органе и да су нерадници.

"Радници никада нису именовали директора, ни Управни одбор, него је то радио оснивач, град Бијељина, на челу са градоначелником. Чланови Управног одбора, као и директор увијек су били из скупштинске већине, односно законодавне власти града Бијељине", каже Зоран Остојић, предсједник Синдиката "Бање Дворови".

"Тражимо да нам град Бијељина врати наш капитал који су нам узели; сто одсто су сад они власници. Нису они нама маћеха, нисмо ми пасторци и они морају да воде рачуна о нама као о осталим јавним установама. Понављам, они су постављали директоре. Ако сматрају да су радници криви, нека пошаљу одређене институције које ће провјерити наш рад. Дакле, нека нама врате наш капитал и не требају нам, ми ћемо своје пореске обавезе исплаћивати и радити", каже Душко Ђокић, радник Техничке службе "Бање Дворови".

Ми као радници сумњамо да је незаконито пренесена имовина са Бање на град Бијељину. Тужићемо град Бијељину за незаконит пренос имовине, а суд нека докаже истину", додаје Остојић.

Радници позивају надлежне институције да пронађу рјешење за кризу у којој се налази "Бања Дворови", поручујући да су увијек добро обављали посао.

"То се може урадити, а пребацивати кривицу на некога, не вјерујем да води икаквом напретку и апсолутно не можемо прихватити да радници буду криви. Ако је неко нерадник, постоје санкције, али нико није због тога отпуштен са посла у прошлом периоду", каже Ђорђе Богдановић, главни физиотерапеут у "Бањи Дворови".

"Нама се ускраћују сва права. Менаџмент који је постављен, не одрађује свој посао како треба. Помоћ општине изостаје, а да не причамо да једна оваква Бања нема затворени базен. Да ли су за то радници криви, да ли општина, или држава, треба сви да се запитамо", каже Миленко Мићић, угоститељски радник "Бање Дворови".

Огорчени радници најавили су и штрајк, који ће бити одржан у понедјељак у 10 часова испред зграде Градске управе.



(БН телевизија)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ме

29.03.2017 16:25

Јес, бице јос пива И меса ,, хахаха...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грађанин

29.03.2017 16:34

Па добро,Мићо мало лаже новинаре,мало краде изборе и тако...Па Мићо је представник нашег народа и наш побједник.Мићо - то смо ми!И радници би вољели да ту буде пара ,а да се не ради...е па неће моћи,нови ће газда доћи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛЛ

29.03.2017 19:44

Само штрајк и показати зубе лоповима. Борити се за радничка права јер ови лопови ће нас уништити. Све су покрали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

29.03.2017 21:12

Сад је прекасно за све,бања дворови су само једно ,има такије на стотине, само јос трпе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дворови

29.03.2017 22:04

Будите добри или ће вас Мићо дати Цици Глобусу.

ОДГОВОРИТЕ