Ogorčeni radnici najavili štrajk

Članovi štrajkačkog odbora "Banje Dvorovi" demantovali su tvrdnje Miće Mićića da radnici imenuju direktore i članove Upravnog odbora i da su zaposleni u ovoj ustanovi glavni krivci za loše poslovanje. Poručuju da je strpljenju došao kraj, te su najavili i štrajk.

Republika Srpska 29.03.2017 | 18:10
Ogorčeni radnici najavili štrajk
Nezadovoljstvo zaposlenih u "Banji Dvorovi" ključa. Oštro su demantovali tvrdnje gradonačelnika Miće Mićića da radnici Banje imenuju rukovodeće organe i da su neradnici.

"Radnici nikada nisu imenovali direktora, ni Upravni odbor, nego je to radio osnivač, grad Bijeljina, na čelu sa gradonačelnikom. Članovi Upravnog odbora, kao i direktor uvijek su bili iz skupštinske većine, odnosno zakonodavne vlasti grada Bijeljine", kaže Zoran Ostojić, predsjednik Sindikata "Banje Dvorovi".

"Tražimo da nam grad Bijeljina vrati naš kapital koji su nam uzeli; sto odsto su sad oni vlasnici. Nisu oni nama maćeha, nismo mi pastorci i oni moraju da vode računa o nama kao o ostalim javnim ustanovama. Ponavljam, oni su postavljali direktore. Ako smatraju da su radnici krivi, neka pošalju određene institucije koje će provjeriti naš rad. Dakle, neka nama vrate naš kapital i ne trebaju nam, mi ćemo svoje poreske obaveze isplaćivati i raditi", kaže Duško Đokić, radnik Tehničke službe "Banje Dvorovi".

Mi kao radnici sumnjamo da je nezakonito prenesena imovina sa Banje na grad Bijeljinu. Tužićemo grad Bijeljinu za nezakonit prenos imovine, a sud neka dokaže istinu", dodaje Ostojić.

Radnici pozivaju nadležne institucije da pronađu rješenje za krizu u kojoj se nalazi "Banja Dvorovi", poručujući da su uvijek dobro obavljali posao.

"To se može uraditi, a prebacivati krivicu na nekoga, ne vjerujem da vodi ikakvom napretku i apsolutno ne možemo prihvatiti da radnici budu krivi. Ako je neko neradnik, postoje sankcije, ali niko nije zbog toga otpušten sa posla u prošlom periodu", kaže Đorđe Bogdanović, glavni fizioterapeut u "Banji Dvorovi".

"Nama se uskraćuju sva prava. Menadžment koji je postavljen, ne odrađuje svoj posao kako treba. Pomoć opštine izostaje, a da ne pričamo da jedna ovakva Banja nema zatvoreni bazen. Da li su za to radnici krivi, da li opština, ili država, treba svi da se zapitamo", kaže Milenko Mićić, ugostiteljski radnik "Banje Dvorovi".

Ogorčeni radnici najavili su i štrajk, koji će biti održan u ponedjeljak u 10 časova ispred zgrade Gradske uprave.



(BN televizija)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Me

29.03.2017 16:25

Jes, bice jos piva I mesa ,, hahaha...

ODGOVORITE
Name

Građanin

29.03.2017 16:34

Pa dobro,Mićo malo laže novinare,malo krade izbore i tako...Pa Mićo je predstavnik našeg naroda i naš pobjednik.Mićo - to smo mi!I radnici bi voljeli da tu bude para ,a da se ne radi...e pa neće moći,novi će gazda doći!

ODGOVORITE
Name

LL

29.03.2017 19:44

Samo štrajk i pokazati zube lopovima. Boriti se za radnička prava jer ovi lopovi će nas uništiti. Sve su pokrali.

ODGOVORITE
Name

Semberac

29.03.2017 21:12

Sad je prekasno za sve,banja dvorovi su samo jedno ,ima takije na stotine, samo jos trpe

ODGOVORITE
Name

Dvorovi

29.03.2017 22:04

Budite dobri ili će vas Mićo dati Cici Globusu.

ODGOVORITE