Нема већине у парламенту БиХ

Евидентно је да парламентарна већина у Босне и Херцеговине не постоји већ неко вријеме, изјавио је хрватски члан Предсједништва БиХ Драган Човић, те додао како та чињеница не смије зауставити прмјену Реформске агенде и европски пут БиХ.

Босна и Херцеговина 29.03.2017 | 13:48
Нема већине у парламенту БиХ
- Ја сам то већ неколико пута рекао, и не треба то уљепшавати, евидентно је да немамо парламентарну већину. Али исто тако, нових избора прије десетога мјесеца сљедеће године неће бити. Имамо извршну власт какву имамо и требамо радити - казао је Човић у Мостару, након састанка с пефом делегације Европске уније у БиХ Ларсом-Гуннаром Вигемарком.

Додао је како треба одвојити питања која су кључна за европски пут БиХ од међустраначких несугласица.

- Сва питања која се тичу Агенде и нашега европског пута морају бити издвојена од наших неслагања. Те наше игре и неслагања мораће се ријешити на неки други начин, без обзира колико је нетко у праву или није у праву, а све оно што је прошло Савјет министара БиХ, ја сам увјерен, да ће проћи и парламентарну процедуру - казао је Човић.

Вигемарк се сложио с Човићевом оцјеном те је позвао све стране да се максимално ангажују на примјени преузетих обавеза.

- Потребно је наставити с имплементацијом економских и социјалних реформи из Реформске агенде. Драго ми је што су представници свих кључних политичких странака у више наврата изразили спремност да међусобне разлике оставе по страни како би се европски пут БиХ могао наставити - изјавио је Вигемарк.

Коментаришући одлуку Савјета министара БиХ о повећању акциза на нафту и нафтне деривати, Вигемарк је казао како је та одлука кључна за даљњи економски раст БиХ и отварање нових радних мјеста, јер од примјене те одлуке зависи наставак изградње путне инфраструктуре.

- С друге стране, разумијем забринутост пољопривредника. У протеклих неколико мјесеца састао сам се с хиљадама пољопривредника широм БиХ. Они су у јако тешкој ситуацији и морамо размислити о томе како помоћи тим људима. Постоје бројни начин како то урадити и надам се како ће Европска унија и домаће институције пронаћи најбоља рјешења за њих - поручио је Wигемарк.

(Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

АР

29.03.2017 12:21

Каква вецина јадо јадни каква везе то има.Довели сте цитаву дрзаву у пропаст И сад сте направили и ову кризу да имате о цему паламудити до избора.Па це те пред саме изборе направити тобозе вецину .И тобозе це се вецина борити за боље сутра Бандо једна непоправљива.Безкицмењаци љигавци отпад дјубрад И све остало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

29.03.2017 17:36

Молим лијепо да ово ругло од беиха не зовес дрзавом јер то није а неце ни бити

Name

з.ре

30.03.2017 07:51

Молим да ово ругло од политицара незовете руководством БИХ јер они то нису нити це када бити тосу дебили.

Name

ДЕГОТХИА

29.03.2017 12:26

ОВОГ ХИТНО ПОСЛАТИ КУЋИ, АЛИ МИ СЕ НЕ ПИТАМО !!! - САМО МУТИ ВОДУ И МУЉА, А НЕСПОСОБАН ЈЕ "ДО БОГА МИЛОГА" - ПОГОТОВО ШТО ЈЕ ПОСЕБНО "ОСЈЕТЉИВ" НА МИЛОРАДА ДОДИКА И ЊЕГОВЕ "АРГУМЕНТЕ", ХА, ХА, ХА - А ОБЈЕКТИВНИ ШАРОВИЋ СТАЛНО ИМА ПРОБЛЕМЕ СА ЊИМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тузлак

29.03.2017 12:37

Ма требала би народна вецина мало у са да вас растјера нехљебовици засто примате плате то вас цека ускоро па це те имати вецину..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па ста

29.03.2017 17:11

Па ста ако нема.На изборе.А могу увести и ово из РС да је довољно да их 30.А не мора бити нико.И овако зивимо у селдзуцком систему у којем све одлуцују два султана.

ОДГОВОРИТЕ