"Шала" могла убити ученицу

Девојчица Д. П. , ученица осмог разреда ОШ „Жикица Јовановић Шпанац“ у Завлаци код Крупња, сплетом околности избегла је смрт након што су је четири школска друга навела да попије воду у коју су сипали препарат за лечење тешке стоке.

Србија 29.03.2017 | 12:12
"Шала" могла убити ученицу
Према речима њених родитеља Милана и Сандре Пантелић, она је за длаку избегла смрт, а посебно су разочарани казном која је уследила за дечаке чија је нимало наивна шала могла да буде кобна.

 
- Четири ученика су 3. марта отишла до ветеринарске станице у Завлаци и купила „веленизол“, препарат који се користи за крупну стоку за избацивање паразита. Садржај кесице су сипали у флашицу са водом коју је наша ћерка понела у школу - прича узрујан отац Милан.

Он објашњава да тај препарат у пола литре воде постаје отров јер се иначе користи у раствору са 50 литара воде, и то за марву од 1.000 килограма.

- Један ученик је рекао нашој ћерки да попије мало воде, што је она нешто касније и учинила, али је приметила да је чудног укуса и сама срећа да је испљунула остатак. Флашицу је одмах однела разредној, која је позвала ученике и они су рекли да су нашој ћерки сипали креду у флашицу. На томе се и завршило, а тек после неколико дана жена која ради као чистачица у школи нашла је у сливнику бачену кесицу „веленизола“. Било јој је сумњиво и однела је то директору - каже Милан.

(Блиц.рс)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Романија

29.03.2017 17:22

Директора сколе знаци под хитно избацити. Не да се цека оставка, него да се избаци аутоматски из те сколе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

29.03.2017 17:25

Директора сколе знаци под хитно избацити. Не да се цека оставка, него да се избаци аутоматски из те сколе.

ОДГОВОРИТЕ