"Šala" mogla ubiti učenicu

Devojčica D. P. , učenica osmog razreda OŠ „Žikica Jovanović Španac“ u Zavlaci kod Krupnja, spletom okolnosti izbegla je smrt nakon što su je četiri školska druga navela da popije vodu u koju su sipali preparat za lečenje teške stoke.

Srbija 29.03.2017 | 12:12
"Šala" mogla ubiti učenicu
Prema rečima njenih roditelja Milana i Sandre Pantelić, ona je za dlaku izbegla smrt, a posebno su razočarani kaznom koja je usledila za dečake čija je nimalo naivna šala mogla da bude kobna.

 
- Četiri učenika su 3. marta otišla do veterinarske stanice u Zavlaci i kupila „velenizol“, preparat koji se koristi za krupnu stoku za izbacivanje parazita. Sadržaj kesice su sipali u flašicu sa vodom koju je naša ćerka ponela u školu - priča uzrujan otac Milan.

On objašnjava da taj preparat u pola litre vode postaje otrov jer se inače koristi u rastvoru sa 50 litara vode, i to za marvu od 1.000 kilograma.

- Jedan učenik je rekao našoj ćerki da popije malo vode, što je ona nešto kasnije i učinila, ali je primetila da je čudnog ukusa i sama sreća da je ispljunula ostatak. Flašicu je odmah odnela razrednoj, koja je pozvala učenike i oni su rekli da su našoj ćerki sipali kredu u flašicu. Na tome se i završilo, a tek posle nekoliko dana žena koja radi kao čistačica u školi našla je u slivniku bačenu kesicu „velenizola“. Bilo joj je sumnjivo i odnela je to direktoru - kaže Milan.

(Blic.rs)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Romanija

29.03.2017 17:22

Direktora skole znaci pod hitno izbaciti. Ne da se ceka ostavka, nego da se izbaci automatski iz te skole.

ODGOVORITE
Name

Romanija

29.03.2017 17:25

Direktora skole znaci pod hitno izbaciti. Ne da se ceka ostavka, nego da se izbaci automatski iz te skole.

ODGOVORITE